Online GK Series

This site is dedicated to the aspirants of competitive exams SSC, UPSC, Railways, Postal Assistants, Bank, GATE and NET

Census 2011 General Awareness - SECC GK Questions and Answers | Gkseries MCQs

Questions
1 As per Census 2011, the population density of India is
A 362
B 372
C 382
D 392

Answer: Option [C]
2 As per Census 2011, Population growth rate of India for the period (2001-11) is
A 17.64%
B 18.64%
C 19.64%
D 20.64%

Answer: Option [A]
3 According to census 2011, which one of the following states has the highest population in India?
A West Bengal
B Uttar Pradesh
C Andhra Pradesh
D Tamil Nadu

Answer: Option [B]
4 According to census 2011, which one of the following states has the lowest population in India?
A Arunachal Pradesh
B Mizoram
C Sikkim
D Manipur

Answer: Option [C]
5 According to census 2011, which one of the following states has the highest density of population in India?
A Bihar
B West Bengal
C Punjab
D Uttar Pradesh

Answer: Option [A]
6 According to census 2011, which one of the following states has the lowest density of population in India?
A Nagaland
B Sikkim
C Manipur
D Arunachal Pradesh

Answer: Option [D]
7 According to 2011 census, which one of the following cities has the most populous in India?
A Delhi
B Calcutta
C Mumbai
D Bangalore

Answer: Option [C]
8 As per Census 2011, which state has the highest sex ratio in India?
A Punjab
B Uttar Pradesh
C Mizoram
D Kerala

Answer: Option [D]
9 As per Census 2011, which state has the lowest sex ratio in India?
A Haryana
B Kerala
C Arunachal Pradesh
D Assam

Answer: Option [A]
10 The density of population is defined as the number of persons per square?
A Millimeter
B Centimeter
C Decimeter
D Kilometer

Answer: Option [D]
Please Like Us
Brand

Recommended Books for Competitive Exams

VIEW ALL