Online GK Series

This site is dedicated to the aspirants of competitive exams SSC, UPSC, Railways, Bank, GATE and NET

Rio Olympics 2016 - General Knowledge Questions and Answers | Page 3

21 Which country has won most medals Rio Olympics 2016 ?

Answer: USA(Total 121 medals. Gold-46, Silver-37, Bronze-38)
22 Who became the first woman medalist for Iran in Rio olympics ?

Answer: Kimia Alizadeh won bronze medal in taekwondo event.
23 Who won gold medal by defeating P V Sindhu in badminton women's singles at Rio olympics 2016 ?

Answer: Carolina Marin
24 President of the Indian Olympic Association N Ramachandran bestowed with which award at Rio ?

Answer: With the Olympic Order award, the highest award of the Olympic Movement.
25 Jamaican Sprinter Usain Bolt won how many gold medals in olympics event ?

Answer: Nine gold medals in olympic games.
26 Usain Bolt's three gold medals in Rio olympics 2016 are :

  1. Men's 4x100m relay
  2. Men's 200m
  3. Men's 100m
27 India's flag bearer for closing ceremony in Rio olympics 2016 :

Answer: Sakshi Malik
28 Which country made olympic debut in Rio olympics for the first time along with Kosovo ?

Answer: South Sudan
29 How many olympic and world records broken in Rio olympics 2016 ?

Answer: 65 Olympic records & 19 World Records Broken in Rio 2016 Games.
30 Who became the first female member for India of International Olympic Committee (IOC)?

Answer: Nita Ambani


Please Like Us