Online GK Series

This site is dedicated to the aspirants of competitive exams SSC, UPSC, Railways, Postal Assistants, Bank, GATE and NET

Tally ERP 9 - Multiple Choice Questions and Answers | Page-5

Questions
41 For detailed view of any report which key in used?
A Alt + F1
B Alt + F2
C Ctrl + F1
D Ctrl + F2

Answer: Option [A]
42 To create a sales voucher in tally, you have to press the key _______
A F5
B F6
C F7
D F8

Answer: Option [D]
43 Which shortcut key is used to export data of any company in Microsoft Excel spreadsheet, SDF, HTML OR XML format?
A Alt+O
B Alt+S
C Alt+E
D Alt+P

Answer: Option [C]
44 In Tally, Manufacturing expenses comes under in which group?
A Direct Expenses
B Indirect Expenses
C Miss Expenses
D None of the above

Answer: Option [A]
45 In Tally, which voucher type is used to transfer amount from one bank to another?
A Payment
B Receipt
C Journal
D Contra

Answer: Option [D]
46 In Tally, which option is used to enable VAT, TDS, and Service Tax etc.?
A Inventory Features
B Accounting Features
C Statutory & Taxation
D All of the above

Answer: Option [C]
47 In Tally, Memorandum Voucher is used to
A For entries regarding bank overdraft
B Remind entry which may have effect in future
C Enter entry having multiple account effect
D None of these

Answer: Option [B]
48 What is the function of tally vault?
A Ledger account
B Cost category
C Company Configuration
D Security mechanism

Answer: Option [D]
49 All expenses and losses always having _________?
A Credit balance
B Debit balance
C Balance entered in voucher
D Exact difference balance

Answer: Option [A]
50 TDS is applied on which of the following incomes?
A Professional Fee
B Commission of lottery ticket
C Salary Income
D All of these

Answer: Option [D]

Chapters

Please Like Us
Brand

Recommended Books for Competitive Exams

VIEW ALL