Advertisements

Q.

The total ages in a class of 80 girls is 1070 year. The average age of 25 of them is 13 year and that of another 25 is 16 year. Find the average age of the remaining girls?

A 9
B 11
C 14
D 15
Answer & Explanation
Option: [A]

The total age of first 25 girls is 25 x 13 = 325 year

The total age of second 25 girls is 25 x 16 = 400 year

The total age of first 50 girls = 725 year

The number of girls remained to calculate 30

So the total age of these 30 girls is (1070-725) year = 270 year

270/30 = 9 year

Random GK Questions

A Josh Malihabadi
B Muhammad Iqbal
C Faiz Ahmad Faiz
D Firaq Gorakhpuri

View Answer

A Dust inside the bulb condenses on the top
B Glass undergoes a change due to the heat
C The heat of the bulb scorches the glass at the top
D The tungsten filament evaporates and collects there

View Answer

A Account payee deposits
B Fixed deposits
C Variable deposits
D Demand deposits

View Answer

A All states have uniform VAT for the same product
B State have discretion to fix the rate of tax within the four rates prescribed
C It will promote production efficiency of investments
D It will make our exports more competitive

View Answer

Your Valuable Comments Please...

Advertisements

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL