Basic General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams

Questions
1 Where electricity supply was first introduced in India?
A Darjeeling
B Chennai
C Kolkata
D Mumbai

Answer: Option [A]
2 What is “Oval Office”?
A UN Security Council meeting room
B The personal office of the US President
C The place where the Queen of England gives personal audience
D The place where England’s Cricket Control Board is headquartered

Answer: Option [B]
Advertisement
Article and Schedule Quiz Start Test!

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

3 The lengthiest Constitution in the world is
A French
B British
C America
D Indian

Answer: Option [D]
4 Which is the fastest running train on Indian Railways?
A Mumbai-Goa Superfast Express
B New Delhi-Mumbai & Rajdhani Express
C New Delhi-Bhopal Shatabdi Express
D New Delhi-Chandigarh Shatabdi Express

Answer: Option [C]
5 The song “Candle in the Wind” was sung by Elton John in honour of
A Audrey Hepburn
B Ava Gardner
C Princess Diana
D Elizabeth Taylor

Answer: Option [C]
6 Which State does not yet have a Software Technology Park?
A UP
B Bihar
C Orissa
D Rajasthan

Answer: Option [B]

Bihar does not have a Software Technology Park till 2016

7 Which among the following Indian Universities has the jurisdiction all over India?
A JNU
B Delhi University
C Vishva Bharti – Shanti Niketan
D Sampurnananda Sanskrit University – Varanasi

Answer: Option [D]
8 Who was the first woman prime minister in the world?
A Indira Gandhi
B Golda Meir
C Sirimavo Bandaranaike
D Margaret Thatcher

Answer: Option [C]
9 In which of the following cities the first private channel of FM Radio was started?
A Bangalore
B Kolkata
C Chennai
D Mumbai

Answer: Option [A]
10 Which of the following nations has the largest Muslim population?
A Iran
B Indonesia
C Bangladesh
D Saudi Arabia

Answer: Option [B]

ADRE 2.0 FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Missiles Mock Test Start Test!
SSC MTS Mock Test Start Test
IBPS CLERK MOCK TEST Start Test
SSC MTS 2022 JULY 26 Shift 1 (ENGLISH) Start Test!
SSC GD Previous Year Paper 2021 Nov 17 Shift - I (Hindi) Start Test!
SSC CGL Tier - 1 PYP 2022 April 21 Shift- 1 (ENGLISH) Start Test!
MPSC PAPER I MOCK TEST 1 (ENGLISH) Start Test!
IB Security Assistant Mock test 1 (english) Start Test!
UP POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 Start Test!
DELHI POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 (HINDI) Start Test!
Advertisement
Assam Direct Recruitment Test Series

Latest Test Series

ssc cgl test series

SSC CGL

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
delhi policesi test series

DELHI POLICE SI

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
west bengal psc test series

WEST BENGAL PSC

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
cisf head constable test series

CISF CONSTABLE

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
Junior Associate of the Indian Institute of Bankers(JAIIB) test series

JAIIB

Start Test 30 Full Length Tests View Course
adre 2024 test series

ADRE 2024

Start Test 25000+ QUESTIONS SOLUTIONSView Course
RRB RRC GROUP D test series

RRB RRC GROUP D

Start Test 15000+ QUESTIONS Latest patternView Course
UP POLICE SI test series

UP POLICE SI

Start Test 16000+ QUESTIONS Latest patternView Course
CLICK HERE TO VIEW ALL COURSES