General Awareness EBooks Bundle - Get it

use coupon codes at checkout and get additional discount

Basic General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams | Page-2

Questions
11 World Buddhist Property Organisation is situated at
A Zeneva
B Paris
C London
D New York

Answer: Option [A]
12 Which among the following ‘Entrance Test’ is essential to get admission in the educational institutions of America?
A SAT
B GRE
C GMAT
D TOFEL

Answer: Option [D]
13 The district Primary Education Programme – a Centrally Sponsored Programme in India is supported by:
A UNESCO
B World Bank
C Japanese Government
D International Monetary Fund

Answer: Option [B]
14 Which of the following is NOT an Indo-Nepal Cooperation Project?
A Tanakpur Barrage
B Chukka Project
C Sarada Barrage
D Pancheswar Project

Answer: Option [B]
15 To which of the following States the ‘Special Marriage Act, 1954’ does not apply?
A Jammu & Kashmir
B Tripura
C Meghalaya
D Nagaland

Answer: Option [A]
16 What is ‘Kitty Hawk’?
A A submarine
B An aircraft carrier
C A fighter aircraft
D A lady American Senator

Answer: Option [A]
17 Which is situated on the “Capitol Hill”?
A The biggest stock market of the world
B A mountainous peak from where Jesus gave sermons
C Legislative Office of United States General Assembly
D A peak of Kargil region won again by India in June 1999

Answer: Option [C]
18 Who was the first Indian to be a Fellow of the Royal Society of London?
A C.V. Raman
B A.C. Wadia
C P.C. Mahalanobis
D Srinivas Ramanujan

Answer: Option [B]
19 Which are the cities connected by “Sada-e-Sarhad” bus services?
A Delhi : Lahore
B Aligarh : Amritsar
C Srinagar : Muzzaffarabad
D Suchetgarh : Sialkot

Answer: Option [A]
20 ECOMARC is a symbol related to:
A Best quality
B Imported goods
C Exported goods
D Goods safe for environment

Answer: Option [D]
gkseries ebooks