Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 A single application that combines the major features of several types of application is called?
A Integrated software
B A suite
C A combo package
D High- end

Answer: Integrated software
2 What type of program controls the various computer parts and allows the user to interact with the computer?
A Utility software
B Operating system
C Word processing software
D Database programs

Answer: Utility software
Advertisement
3 File extensions are used order to.
A Name the file
B Ensure the filename is not lost
C Identify the file
D Identify the file type

Answer: Identify the file type
4 Which of the following device is used only in LAN (Local Area Network)?
A LAN
B Modem
C NIC
D Router

Answer: NIC
5 ………… cable carries signals in the form of fluctuating light in a glass.
A Coaxial
B Twisted pair
C LAN
D Fiber optics

Answer: Fiber optics
6 The ______ layer establishes, maintains, and synchronizes the interactions between communicating devices.
A transport
B network
C session
D Application

Answer: session
7 A __________ is anything that can cause harm.
A vulnerability
B phish
C Spam
D threat

Answer: threat
8 The color of an object is an example of a (n) __________.
A attribute
B detail
C listing
D specification

Answer: attribute
9 To protect the computer from hacker intrusions.........must be installed.
A Firewall
B Mailer
C Script
D Yahoo Messenger

Answer: Firewall
10 Which of the following is another name for pre-programmed formula in Excel?
A Range
B Graph
C Function
D Cell

Answer: Function
11 To select a column the easiest method is to?
A double click any cell in the column
B drag from the top cell in the column to the last cell in the column
C click the column heading
D click the row heading

Answer: click the column heading
12 Main storage is also called?
A accumulator
B control unit
C register unit
D memory

Answer: memory
13 Programs designed to perform specific tasks is known as?
A system software
B application software
C tility programs
D None of these

Answer: application software
14 In which language is a source program written?
A English
B Symbolic
C High-level
D Machine

Answer: High-level
15 Which of the following is required when more than one person uses a central computer at the same time?
A Terminal
B Light pen
C Digitizer
D Mouse

Answer: Terminal
16 Which of the following helps to reduce spelling error in the document?
A Auto Format
B Auto Correct
C Smart Tags
D Auto Text

Answer: Auto Correct
17 Internet uses?
A Packet switching
B Circuit switching
C Telephone switching
D Telex switching

Answer: Packet switching
18 The code for a web page is written using?
A machine language
B winzip
C perl
D HTML

Answer: HTML
19 Computer Virus is a?
A hardware
B computer program
C Windows tool
D supercomputer

Answer: computer program
20 A series of specially designed documents, which are all linked to be viewed on Internet, is called?
A WWW
B Web server
C Search Engine
D Both b) and c)

Answer: WWW

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test