Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 Word “GSM” is Abbreviation of?
A General System for Mobile Community
B Global System for Mobile Communication
C General System for Mobile Communication
D Global System for Mobile Community

Answer: Global System for Mobile Communication
2 Word “AVI” is Abbreviation of?
A Audio Video Internet
B Audio Video Interactive
C Audio Video Inter
D Audio Video Interleave

Answer: Audio Video Interleave
Advertisement
3 Who among the following is known as the Father of Computer Mouse?
A John Van Newman
B Douglas Engelbart
C Jeremy Pascaly
D Charles Babbage

Answer: Douglas Engelbart
4 What is the primary goal of a computer system ?
A To utilize the stored data
B To start the application
C To turn data into information
D All of the above

Answer: To turn data into information
5 CUI stands for –––
A Character User Interface
B Central User Intercom
C Common User Interface
D Control User Interface

Answer: Character User Interface
6 The first spam email was sent by –––
A Gary Thuerk
B Adi Shamir
C Alan Kay
D Charles Thomas

Answer: Gary Thuerk
7 What is a popular program for creating documents that can be read on both a PC and a Macintosh computer?
A Microsoft Word
B Adobe In Design
C Adobe Acrobat
D QuarkXPress

Answer: Adobe Acrobat
8 Which is a unit of measurement used with computer systems?
A Byte
B KB
C MB
D All of the above

Answer: All of the above
9 Which of the following people probably has the least amount of technical knowledge?
A Programmer
B User
C Developer
D Computer operator

Answer: User
10 To access a mainframe or supercomputer, users often use a?
A Terminal
B Node
C Desktop
D Handheld

Answer: Terminal
11 IT stands for—
A information Technology
B integrated Technology
C intelligent Technology
D interesting Technology

Answer: information Technology
12 Which of the following is a computer package for preparing/ typing/ letters/ documents?
A Word
B Excel
C PowerPoint
D Windows

Answer: Word
13 To insert a copy of the clipboard contents, whatever was last cut or copied at the insertion point?
A paste
B stick in
C fit in
D push in

Answer: paste
14 What is RISC?
A Storage Device
B Computer Network
C Microprocessor
D Operating System

Answer: Microprocessor
15 Formatting a disk results in all the data being?
A Saved to the disk
B Copied from the disk
C Deleted from the disk
D All of the above

Answer: Deleted from the disk
16 Which of the following is the primary task of a NAS server?
A Login authentication
B File sharing
C Internet access
D E-mail processing

Answer: File sharing
17 A hard copy of a document is_________
A stored on a CD
B printed by the printer
C stored on a floppy
D stored in the hard disk

Answer: printed by the printer
18 What does WMA stands for?
A Windows Media Audio
B Winzip Media Audio
C Wide Media Atennuation
D Wary Media Audio

Answer: Windows Media Audio
19 Which of the following is NOT a basic function of the operating system?
A Manage memory
B Provide the word processing system
C Start the computer
D Provide the user interface

Answer: Provide the word processing system
20 Graphical pictures that represent an object like file, folder etc. are?
A Task bar
B Windows
C Desktop
D Icons

Answer: Icons

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test