Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 A connection from one HTML document to another HTML document is called ___________?
A Hyper Link
B Connecting Link
C Icon
D All of these

Answer: Hyper Link
2 A computer that combines the characteristic of analog and digital computers_________?
A Hybrid Computer
B Digital Computer
C Analog Computer
D Super Computer

Answer: Hybrid Computer
Advertisement
3 ____________Command we can use to close the windows.
A Alt+ F1
B Alt+ S
C Alt+ End
D Alt+F4

Answer: Alt+F4
4 FOXPRO is a ---------?
A RDMBS
B DBMS
C Language
D All of the above

Answer: Language
5 What software allows you to view internet sites?
A A cyber café
B A browser
C A modem
D Your computer

Answer: A browser
6 Which of the following will connect you to the Internet?
A An Commercial online service
B An Internet service provider
C A network connection
D All of the above

Answer: An Internet service provider
7 A _______ is a computer connected to two networks.
A link
B server
C gateway
D bridge way

Answer: bridge way
8 Name the term used to insert a copy of the clipboard contents, whatever was last cut or copied?
A paste
B stick i
C fit in
D push in

Answer: paste
9 Even if a disk drive fails, the computer application running and using it can continue processing. This application is said to have been designed with this feature called?
A 100 percent uptime
B Fault tolerance
C High reliability
D All of these

Answer: Fault tolerance
10 Main memory works in conjunction with?
A special function cards
B RAM
C CPU
D Intel

Answer: CPU
11 Modem stands for _______.
A A type of secondary memory
B Modulator demodulator
C Mainframe operating device memory
D Multiprocessing device

Answer: Modulator demodulator
12 Cache and main memory will lose their contents when the power is off. They are _______.
A dynamic
B static
C volatile
D non-volatile

Answer: volatile
13 What is the second generation of the Web called?
A New web
B Emerging space
C Second life
D Web 2.0

Answer: Web 2.0
14 What type of technology allows you to use your finger, eye, or voice print to secure your information resources?
A Haptics
B Caves
C Biometrics
D RFID

Answer: Biometrics
15 Which tracking program records every keystroke you make on the computer?
A ITrack/ULead
B eFollow
C Key logger
D Stalking software

Answer: Key logger
16 What is the shortcut key combination for deleting the selected item without moving it to the Recycle Bin first?
A Shift+Delete
B Ctrl+D
C Alt+Delete
D Ctrl+X

Answer: Shift+Delete
17 What type of technology captures spoken words and forms them into sentences that a computer can understand and react to?
A Language translators
B Automatic speech recognition
C Interpreters
D Dialogue decipher

Answer: Automatic speech recognition
18 The software that secretly collects information about the web client's internet habits?
A Detectware
B Spam
C Spyware
D Pharming

Answer: Spyware
19 Name the input device from the given options, that cannot be used to work in MS Office ?
A Scanner
B Mouse
C Keyboard
D Joy stick

Answer: Joy stick
20 Name the first widespread computer virus for MS-DOS?
A Brain
B Handshake
C Code Red
D Melissa

Answer: Brain

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test