Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 If a person wants to have a same look of all the slides in the presentation then he/she should use
A Add a slide option
B A presentation design template
C The slide layout option
D Outline view

Answer: The slide layout option
2 The shortcut key to select more than one slide in a presentation is
A Shift + click each slide
B Shift + drag each slide
C Ctrl + click each slide
D Alt + click each slide

Answer: Shift + click each slide
Advertisement
3 In an electronic database, when the words or phrases is being searched and if found then it is called
A IT
B Bug
C Hit
D Default

Answer: Hit
4 A network that requires human interventions to route signals is –
A bus network
B ring network
C star network
D T-switched network

Answer: T-switched network
5 Main memory is-
A Random Access Memory
B Read only Memory
C Serial Access Memory
D All of The above

Answer: Random Access Memory
6 Which of the following is the smallest and fastest computer imitating brain working?
A Supercomputer
B Quantum Computer
C Param-10,000
D IBM chips

Answer: Quantum Computer
7 Which of the following statement is wrong?
A Windows XP is an operating system
B Linux is owned and sold by Microsoft
C Photoshop is a graphical design tool by Adobe
D Linux is free and open source software

Answer: Linux is owned and sold by Microsoft
8 Which one of the following is not an application software package?
A Red hat Linux
B Microsoft Office
C Adobe PageMaker
D Open Office

Answer: Red hat Linux
9 What do you use to create a chart?
A Pie Wizard
B Excel Wizard
C Data Wizard
D Chart Wizard

Answer: Chart Wizard
10 The performance of a hard drive or other storage device, meaning how long it takes to locate a file is called?
A Response time
B Access Time
C Quick time
D Processing time

Answer: Access Time
11 Structured query language (SQL) is used in the following?
A Create database
B Create & Modify Databases
C Create, Modify & Query Databases
D Modify Database

Answer: Create, Modify & Query Databases
12 Which among the following is correct about 4GL?
A A computer brand
B A software brand
C A software program
D A programming language

Answer: A programming language
13 Which of the following transforms input data into output data?
A Peripherals
B RAM
C ROM
D CPU

Answer: CPU
14 When using characters in Windows, what code does a window use?
A ASCII
B UNICODE
C MORSE
D IDBC

Answer: UNICODE
15 In windows XP, which shortcut is used you lock the computer?
A Ctrl + L
B Windows Key + k
C Ctrl + K
D Windows Key + L

Answer: Windows Key + L
16 _______ is the ability of an operating system to control the activities of multiple programs at the same time.
A Multitasking
B Streamlining
C Multiuser
D Simulation

Answer: Multitasking
17 An operating system version designed for use with media Centre PC is Microsoft Windows XP ___.
A Home Edition
B Media Centre Edition
C Tablet PC Edition
D None of these

Answer: Media Centre Edition
18 A sizeable geographical area with communication based on the telephone system is though as
A Local area network
B Wide area network
C Modulator-Demodulator
D All of the above

Answer: Wide area network
19 Which one of the following is the first second-generation computer?
A IBM 7090
B IBM 801
C IBM 7070
D IBM 650

Answer: IBM 7090
20 Which of the following terms applies to communication between separate computer systems?
A Computer literacy
B Power supply
C Applications software
D Connectivity

Answer: Connectivity

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test