Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 10BaseT uses _________ cables to connect network devices.
A twisted-pair
B coaxial
C multi-mode fiber optic
D single-mode fiber optic

Answer: twisted-pair
2 E-R modeling technique uses which approach?
A Top-down approach
B Bottom-up approach
C Left-right approach
D Both top-down and bottom-up

Answer: Top-down approach
Advertisement
3 Which of the following is a folder that retains copies of messages have started but are not yet send to the recipient?
A Inbox
B Outbox
C Sent Items
D Drafts

Answer: Drafts
4 Which of the following component is a part of RAM?
A Magnetic cores
B Micro-Processors
C Photoelectric cells
D Floppy disks

Answer: Magnetic cores
5 ______ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with computer.
A The platform
B The operating system
C Application software
D The motherboard

Answer: The operating system
6 Which of the following statements is incorrect about a message-switched network?
A It reduces traffic congestion
B It allows prioritizing of messages
C It allows broadcasting of messages
D It is an inexpensive network

Answer: It is an inexpensive network
7 Which of the following option may be used to change page-size and margins?
A Layout
B View
C Tools
D Data

Answer: Layout
8 Encryption and Decryption are the functions of __________ layer.
A Transport
B Session
C Application
D presentation

Answer: presentation
9 How long is an IPv6 address?
A 32 bits
B 128 bytes
C 64 bits
D 128 bits

Answer: 128 bits
10 The first electro-mechanical computer MARK-1 invented was by ______.
A Charles Pascal
B John W Mauchly
C Howard Aiken
D Clifford Berry

Answer: Howard Aiken
11 A/(n) ___________ is an object embedded in a web page or email, which unobtrusively (usually invisibly) allows checking that a user has accessed the content
A Email
B Virus
C Web beacon
D Spam

Answer: Web beacon
12 Which of the following techniques can be used to store a large number of files in a small amount of storage space?
A File adjustment
B File copying
C File compatibility
D File compression

Answer: File compression
13 Which of the following elements are used in an e-mail to express emotions of feelings clearly?
A Acronyms
B Abbreviations
C Rich text
D Emotions or smileys

Answer: Emotions or smileys
14 Which of the following is a part of the Central Processing Unit?
A Printer
B Key board
C Mouse
D Arithmetic & Logic unit

Answer: Arithmetic & Logic unit
15 Computer connected to a LAN (Local Area Network) can ______.
A Run faster
B Go on line
C E-mail
D Share information and /or share peripheral equipment

Answer: Share information and /or share peripheral equipment
16 COBOL is widely used in ____________ applications.
A Commercial
B Scientific
C Space
D Mathematical

Answer: Commercial
17 What is correcting errors in a program called ?
A Interpreting
B Translating
C Debugging
D Compiling

Answer: Debugging
18 By CD you can
A Read
B Write
C Read and Write
D Either Read or Write

Answer: Read
19 While recording a macro, the third step will be–
A Using your mouse or key-board, perform the task you want to automate
B Assign a keyboard shortcut to the macro
C Give the macro a name
D Start recording

Answer: Assign a keyboard shortcut to the macro
20 Which cannot be used to close the Word application–
A ALT+ F4
B File-> Close
C File-> Exit
D X button in the word window

Answer: File-> Close

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test