Join our Telegram Channel

Computer Awareness MCQs | Computer Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 What is gutter margin?
A Margin that is added to right margin when printing
B Margin that is added to the left margin when printing
C Margin that is added to the outside of the page when printing
D Margin that is added to the binding side of page when printing

Answer: Margin that is added to the binding side of page when printing
2 In MS-Word,_____is a series of commands and instructions that you group together as a single command to accomplish a task automatically.
A Macro
B Template
C Balloons
D None of the above

Answer: Macro
3 Which software allows user to perform calculations on row and columns of data?
A A electronic spreadsheet
B A workbook
C A worksheet
D A calculator

Answer: A electronic spreadsheet
4 What is the mounting of file system?
A Crating of a filesystem
B Deleting a filesystem
C Removing portion of the file system into a directory structure
D Attaching portion of the file system into a directory structure

Answer: Attaching portion of the file system into a directory structure
5 Which is the full form of VoIP?
A Voice of Internet Power
B Voice over Internet Protocol
C Voice on Internet Protocol
D Very optimized Internet Protocol

Answer: Voice over Internet Protocol
6 Why do you log off from your computer when going out from your office?
A Someone might steal your files, passwords etc
B In order to save electricity
C Logging off is essential to increase performance
D Logging off is mandatory you before go out

Answer: Someone might steal your files, passwords etc
7 Which of the following is not responsible for the performance of the computer?
A No of keys in the keyboard
B Name of the video/graphics card
C Memory in the video/graphics card
D The clock speed of the processor

Answer: No of keys in the keyboard
8 TWhich of the following is the type of software that has self-replicating software that causes damage to files and system?
A Viruses
B Trojan horses
C Bots
D Worms

Answer: Worms
9 Which of the following is a valid email address?
A Name.website@info@ed
B Name.website@info.in
C Name@website.info.com
D Website.name@website.com

Answer: Website.name@website.com
10 Which of the following character set supports Japanese and Chinese font?
A EBCDIC
B ASCII
C EDCBI
D Unicode

Answer: Unicode
11 Which of the following is the text alignment available in word processing software that adjusts the left margin while keeping the right margin in any way?
A Justify
B Left Justify
C Right Justify
D Centre

Answer: Left Justify
12 Which of the following is false about the clock of the system?
A It is the property of the toolbar
B The system can periodically refresh the time by synchronizing with a time source
C System time is the current date and time of day
D The system keeps time so that your applications have ready access to accurate time

Answer: It is the property of the toolbar
13 Which software allows a user to perform calculations on row and columns of data?
A An electronic spreadsheet
B A Workbook
C An Analyzer
D A calculator

Answer: An electronic spreadsheet
14 Which term refers to the extent of detail provided in information? For instance, some information may provide summary information while others may provide a great amount of detail?
A Information Depth
B Aggregate Data
C Information Granularity
D Data Detail

Answer: Information Granularity
15 Which of the following is a subset of a data warehouse?
A Relational database
B OLAP
C Intelligent Agent
D Data mart

Answer: Data mart
16 When two companies are linked together by computers and they send business transactions through these computers, they are probably using _____
A Digital wallets
B Electronic data interchange
C B2C
D Smart cards

Answer: Electronic data interchange
17 Which of the following is the standard security technology for establishing an encrypted link between a web server and a browser?
A SSL
B TCP/IP
C WWW
D HTTP

Answer: SSL
18 Twisted pair wires are commonly used in?
A Telephones networks
B Cable TV Networks
C Computer networks
D Both (a) and (b)

Answer: Telephones networks
19 Which of the following layers of the OSI model provides access protocol?
A Physical
B Presentation
C Session
D Data Link

Answer: Data Link
20 What is the current version of IMAP?
A Version2
B Version3
C Version4
D Version5

Answer: Version4

View All Computer Awareness Questions Sets

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test