Advertisement

ASEAN MCQs | ASEAN Multiple Choice Questions and Answers

Advertisement
Questions
1 What is the full form of ASEAN?
A Association of South East Asian Nations
B Administration of South East Asian Nations
C Administration of Southern Eastern Asian Nations
D Organisation of South East Asian Nations

Answer: Association of South East Asian Nations
2 Which of the following country is not the member of the ASEAN?
A Mauritius
B Laos
C Cambodia
D Philippines

Answer: Mauritius
Advertisement
3 Where was first ASEAN summit held?
A Bali
B Jakarta
C Manila
D Singapore

Answer: Bali
4 What is the objective of the ASEAN?
A To increase competition among the members countries for better products
B To integrate the economies of the region to make region more attractive for investors
C To promote economic cooperation in South East Asia and ensure economic stability in the region
D b and c both

Answer: b and c both
5 The 31st ASEAN Summit was held in _______________ on 13 – 14 November 2017?
A Hanoi, Vietnam
B Bali, Indonesia
C Bangkok, Thailand
D Pampanga, Philippines

Answer: Pampanga, Philippines
6 What was the main objective of the foundation of ASEAN?
A To accelerate economic progress in Southeast Asia
B Equalizing of import duties and changes and uniform control on investments in all member countries
C To form an economic block against European countries
D To finalize step by step a programme to develop a free market zone

Answer: To accelerate economic progress in Southeast Asia
7 When was ASEAN established?
A 1967
B 1996
C 1963
D None of these

Answer: 1967
8 Where is the headquarters of ASEAN?
A Jakarta
B Singapore
C Bali
D Manila

Answer: Jakarta
9 Association of South-East Asian Nations (ASEAN) was established on August 8, 1967, With its headquarters in __________
A Singapore
B Geneva
C Jakarta
D None of these

Answer: Jakarta
10 Established during the Vietnam War, ASEAN was originally intended as _____________
A To mediate in case of differences between member countries
B A bulwark against the spread of Communism in South Asia
C To accelerate economic growth and promote regional peace in the region
D All of them

Answer: All of them
11 Who is the current Secretary-General of ASEAN?
A Abhisit Vejjajiva
B Le Luong Minh
C Ms Gloria Macapagal Arroyo
D Bouasone Bouphavanh

Answer: Le Luong Minh
12 The 20th ASEAN Summit was held In on 3-4 April 2012 in ____________
A Cambodia. Phnom Pench
B Cebu City, Philippines
C Hanoi, Vietnam
D None of above

Answer: Cambodia. Phnom Pench
13 How many members are in the ASEAN?
A 10
B 18
C 53
D None of above

Answer: 10
14 Which of the following statement is NOT correct about the ASEAN members?
A Cambodia has lowest nominal GDP among the ASEAN members
B Indonesia has highest population among the ASEAN members
C Brunei has the lowest population among the ASEAN members
D Singapore has highest Per Capita GDP among the ASEAN members

Answer: Cambodia has lowest nominal GDP among the ASEAN members
15 In January 1992 ASEAN members agreed to establish a free trade area and to cut tariffs on non-agricultural goods over a period of ______________
A 15 years
B 10 years
C 13 years
D None of above

Answer: 15 years
Advertisement
Advertisement

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL