Advertisement

Bihar Quiz | Bihar Multiple Choice Questions with Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
61 Which of the following languages of Bihar uses the Tirhuta script?
A Maithili
B Angika
C Bhojpuri
D Santali

Answer: Maithili
62 Who of the following has founded the Sulabh International Museum of Toilets in New Delhi?
A Bindeshwar Pathak
B Shaibal Gupta
C Anand Kumar
D Subhav Sinha

Answer: Bindeshwar Pathak
Advertisement
63 Chhath puja which is celebrated in Bihar is dedicated to which God?
A Sun
B Krishna
C Shiva
D Indra

Answer: Sun
64 In which district is the Vikramshila Gangetic Dolphin Sanctuary located?
A Nalanda
B Patna
C Bhagalpur
D Buxar

Answer: Bhagalpur
65 Who of the following persons from Bihar was known as the Mountain Man?
A Brajkishore Prasad
B Dasrath Manjhi
C Vashishtha Narayan Singh
D Anand Kumar

Answer: Dasrath Manjhi
66 Which of the following Sikh gurus was born in Patna?
A Guru Gobind Singh
B Guru Teg Bahadur
C Guru Angad
D Guru Arjun Dev

Answer: Guru Gobind Singh
67 Who of the following persons was nicknamed Lok Nayak?
A Jagjivan Ram
B Rajendra Prasad
C Jayaprakash Narayan
D Shri Krishna Sinha

Answer: Jayaprakash Narayan
68 At which of the following places does the river Kosi meet the Ganga?
A Kursela
B Jamalpur
C Vaishali
D Hazipur

Answer: Kursela
69 On which day is the Bihar Diwas celebrated?
A 20 January
B 22 March
C 23 June
D 25 August

Answer: 22 March
70 Who of the following was the founder of Nalanda University?
A Kumaragupta
B Chandragupta II
C Chandragupta I
D Samudragupta

Answer: Kumaragupta