Advertisement

Defence and Armed Forces General Knowledge Quiz | Defence and Armed Forces General Knowledge Objective Type Questions & Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
21 Who was the 6th Chairman Joint Chiefs of Staff Committee?
A General Muhammad Sawar Khan
B Air Marshal Farooq Feroz Khan
C General Shamim Alam Khan
D None of them

Answer: General Shamim Alam Khan
22 Identify the city who got the Hilal-e-Istaqlal?
A Lahore
B Sargodha
C Multan
D All of them

Answer: All of them
Advertisement
23 In which of the following city Officers Training School of Pak Army is located?
A Kohat
B Multan
C Mangla
D Karachi

Answer: Mangla
24 In which of the following city Pakistan Navy Junior Cadet College is located?
A Multan
B Munora
C Lahore
D Karachi

Answer: Munora
25 In which of the following city Air Defence School is located?
A Rawalpindi
B Skessar (Khushab)
C Lahore
D Karachi

Answer: Skessar (Khushab)
26 In which of the following city PAF School is located?
A Multan
B Khohat
C Lahore
D Sargodha

Answer: Khohat
27 In which of the following city PAF College is located?
A Multan
B Islamabad
C Gujranwala
D Sargodha

Answer: Sargodha
28 In which of the following city PAF Academy is located?
A Rawalpindi
B Risalpur
C Lahore
D Multan

Answer: Risalpur
29 In which of the following city Miltary College Jhelum is located?
A Risalpur
B Islamabad
C Sarai Alam Gir
D Sargodha

Answer: Sarai Alam Gir
30 In which of the following city Miltary College of Engineering is located?
A Sargodha
B Islamabad
C Gujranwala
D Risalpur

Answer: Risalpur
31 In which of the following city Army Medical College is located?
A Rawalpindi
B Quetta
C Islamabad
D Multan

Answer: Rawalpindi
32 In which of the following city National Defence University is located?
A Rawalpindi
B Quetta
C Islamabad
D Multan

Answer: Rawalpindi
33 In which of the following city Pakistan Command & Staff College is located?
A Karachi
B Quetta
C Islamabad
D Multan

Answer: Quetta
34 In which of the following city the Pakistan Navel War College is located?
A Karachi
B Lahore
C Islamabad
D Multan

Answer: Lahore
35 In which of the following city the Pakistan Navel Staff College is located?
A Karachi
B Lahore
C Multan
D Rawalpindi

Answer: Karachi
36 In which of the following city the Pakistan Navel Academy is located?
A Karachi
B Lahore
C Multan
D Rawalpindi

Answer: Karachi
37 On which of the following date Captain Karnal Sher Khan was martyred at Kargil?
A 8th June 1999
B 8th July 1999
C 8th August 1999
D 8th October 1999

Answer: 8th July 1999
38 Captain Muhammad Sarwar was martyred in the war of ________ .
A 1948
B 1971
C 1965
D None of them

Answer: 1948
39 In which of the following city the headquarters of Punjab Rangers is located?
A Karachi
B Lahore
C Multan
D Rawalpindi

Answer: Lahore
40 The name of first Pakistani Aircraft is _________ .
A JF7 Thunder
B JF9 Thunder
C JF8 Thunder
D JF11 Thunder

Answer: JF7 Thunder