Advertisement

FDI Quiz | FDI Objective Type Questions and Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
21 Food processing sector has received how much FDI till December in the current fiscal, according to Minister of State for Food Processing?
A USD 385.35 million
B USD 385.45 million
C USD 385.55 million
D USD 385.66 million

Answer: USD 385.45 million
22 Which country has replaced Mauritius as the top source of FDI into India, according to DIPP, Ministry of Commerce and Industry?
A Singapore
B Australia
C Japan
D China

Answer: Singapore
Advertisement
23 A recent survey conducted by Ernst and Young has shown which country to be the top FDI destination during the first half of 2015?
A India
B Japan
C China
D None of the above

Answer: India
24 FDI up to ___% is now permitted in e-commerce companies provided such firms engage in B2B e-commerce.
A 95
B 100
C 50
D 75

Answer: 100
25 Confederation of British Industries has forecast that India will be the fastest growing economy in the G20 by which year?
A 2017
B 2019
C 2018
D 2016

Answer: 2017
26 Government has taken which step to facilitate FDI in the country on 15th September 2015?
A It has permitted foreign investments through completely paid shares and debentures
B It has permitted foreign investments through completely paid shares and warrants
C It has permitted foreign investments through partly paid shares and warrants
D It has permitted foreign investments through partly paid shares and debentures

Answer: It has permitted foreign investments through partly paid shares and warrants
27 At present, how much percent of foreign direct investment (FDI) is allowed in single brand retail sector?
A 51 per cent
B 74 per cent
C 49 per cent
D 50 per cent

Answer: 51 per cent
28 FDI during April to February has reached which value?
A USD 35.53 billion
B USD 36.53 billion
C USD 37.53 billion
D None of the above

Answer: USD 37.53 billion
29 Government of India has deferred approval to FDI in an Indian JV with AgustaWestland and which Indian company?
A Reliance Defence
B TATA Sons
C Godrej
D Mahindra & Mahindra

Answer: TATA Sons
30 Government has released updated compendium through policy changes and unnecessary explanations to make which type of investment policy simpler?
A Domestic Investment
B FDI
C FII
D Foreign Investment

Answer: FDI
31 Apple Store will open its first outlet following revision of FDI norms. What percentage of FDI has been announced in existing brownfield pharmaceutical companies through automatic route?
A 71 percent
B 72 percent
C 74 percent
D None Of The Above

Answer: 74 percent
32 Government has raised FDI level in brownfield pharma to what percent under the automatic route to attract capital and technologies in the pharmaceutical sector?
A 56
B 49
C 74
D 50

Answer: 74
33 Foreign direct investment in the country grew by what percent to USD 10.55 billion during Q1, 2016?
A 7
B 9
C 8
D None

Answer: 7
34 When capital and labour are moved internationally to will develop the
A Gains more from trade
B Gains more from income
C Economic growth gains
D None Of The Above

Answer: Gains more from income

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL