Join our Telegram Channel

Jainism MCQs | Jainism Short Questions(MCQs) & Answers

Questions
41 Gautama Buddha was born on –
A 563 BC
B 663 BC
C 463 BC
D 763 BC

Answer: 563 BC
42 What was the original name of Gautama Buddha?
A Mahavira
B Siddhartha
C Suddhodhona
D Rahul

Answer: Siddhartha
43 Gautama Buddha delivered his first sermon at –
A Kosala
B Kushinagar
C Sarnath
D Bodh Gaya

Answer: Sarnath
44 Who delivered “Dharmachakra Pravartana“?
A Gautama Buddha
B Mahavira
C Ashoka
D Samudragupta

Answer: Gautama Buddha
45 Where the Gautama Buddha Passed away?
A Kushinagar
B Vaishali
C Sarnath
D Bodh Gaya

Answer: Kushinagar
46 Aryasatya’ enunciated by Buddha has
A 3 Truth
B 4 Truth
C 5 Truth
D 6 Truth

Answer: 4 Truth
47 Which language Buddhist Scriptures are written?
A Sanskrit
B Pali
C English
D Nepali

Answer: Pali
48 What is the name of Buddhist scripture?
A Tripitaka
B Vinaya Pitaka
C Astangika Marga
D Sutta Pitaka

Answer: Tripitaka
49 Where the first council of monks after the death of Buddha arranged?
A Sarnath
B Rajgriha
C Vaishali
D Kundalvan

Answer: Rajgriha
50 Where the second council of monks of Buddhist arranged?
A Sarnath
B Rajgriha
C Vaishali
D Kundalval

Answer: Vaishli
51 The third council of monks after death of Buddha arranged ?
A Sarnath
B Rajgriha
C Vaishali
D Kundalvan

Answer: Kundalvan
Advertisement
GkSeries Android App

Today's Top Current Affairs

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test