Advertisement

Medical Science Quiz | Medical Science Multiple Choice Questions with Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
61 Which of the following syndromes corresponds to: Chromosomal deficit of #13?
A Dubin-Johnson syndrome
B Patau's syndrome
C Edward's syndrome
D Down syndrome

Answer: Patau's syndrome
62 Which of the following syndromes corresponds to: Chromosomal deficit of #18?
A Dubin-Johnson syndrome
B Fanconi's syndrome
C Edward's syndrome
D Cri-du-chat syndrome

Answer: Edward's syndrome
Advertisement
63 Which of the following syndromes corresponds to: Chromosomal deficit of #5?
A Dubin-Johnson syndrome
B Fanconi's syndrome
C Edward's syndrome
D Cri-du-chat syndrome

Answer: Cri-du-chat syndrome
64 Which of the following syndromes corresponds to: Caused by poor liver excretion?
A Dubin-Johnson syndrome
B Fanconi's syndrome
C Edward's syndrome
D Cri-du-chat syndrome

Answer: Dubin-Johnson syndrome
65 Which of the following syndromes corresponds to: Can be caused by high doses of Tetracyclines?
A Dubin-Johnson syndrome
B Fanconi's syndrome
C Edward's syndrome
D Cri-du-chat syndrome

Answer: Fanconi's syndrome
66 Which of the following syndromes corresponds to: Increased pulmonary permeability and fluid entering the lung space?
A Acute coronary syndrome
B ARDS
C Budd-Chiari syndrome
D DiGeorge's syndrome

Answer: ARDS
67 Which of the following syndromes corresponds to: Abdominal pain, ascites, and hepatic vein occulsions?
A Acute coronary syndrome
B ARDS
C Budd-Chiari syndrome
D DiGeorge's syndrome

Answer: Budd-Chiari syndrome
68 Which of the following syndromes corresponds to: Leads to an increased risk of stroke?
A Acute coronary syndrome
B ARDS
C Budd-Chiari syndrome
D DiGeorge's syndrome

Answer: Acute coronary syndrome
69 Which of the following syndromes corresponds to: Abnormal development of the 3rd and 4th (Pharyngeal pouches)?
A Acute coronary syndrome
B ARDS
C Budd-Chiari syndrome
D DiGeorge's syndrome

Answer: DiGeorge's syndrome
70 Which of the following syndromes corresponds to: Maternal genetic phenotype syndrome?
A Brown-Sequard syndrome
B Thoracic outlet syndrome
C Angelman's syndrome
D Goodpasture's syndrome

Answer: Angelman's syndrome
71 Which of the following syndromes corresponds to: C8/T1 nerve involvement and weakness in hand muscles?
A Brown-Sequard syndrome
B Thoracic outlet syndrome
C Angelman's syndrome
D Goodpasture's syndrome

Answer: Thoracic outlet syndrome
72 Which of the following syndromes corresponds to: Presence of ipsilateral motor loss and contralateral spinothalmic tract damage?
A Brown-Sequard syndrome
B Thoracic outlet syndrome
C Angelman's syndrome
D Goodpasture's syndrome

Answer: Brown-Sequard syndrome
73 Which of the following syndromes corresponds to: Hematuria, glomerulonephritis and pulmonary dysfunction?
A Brown-Sequard syndrome
B Thoracic outlet syndrome
C Angelman's syndrome
D Goodpasture's syndrome

Answer: Goodpasture's syndrome
74 Which of the following syndromes corresponds to: Excessive movement occurring at joints and loose skin?
A Reiter's syndrome
B Sjogren's syndrome
C Kartagener's syndrome
D Ehlers-Danlos syndrome

Answer: Ehlers-Danlos syndrome
75 Which of the following syndromes corresponds to: Presence of arthritis, xerophthalmia and commonly found in females?
A Reiter's syndrome
B Sjogren's syndrome
C Kartagener's syndrome
D Ehlers-Danlos syndrome

Answer: Sjogren's syndrome
76 Which of the following syndromes corresponds to: Immotile sperm and presence of reoccurring sinusitis?
A Reiter's syndrome
B Sjogren's syndrome
C Kartagener's syndrome
D Ehlers-Danlos syndrome

Answer: Kartagener's syndrome
77 Which of the following syndromes corresponds to: Presence of arthritis and commonly found in males?
A Reiter's syndrome
B Sjogren's syndrome
C Kartagener's syndrome
D Ehlers-Danlos syndrome

Answer: Reiter's syndrome
78 Which of the following syndromes corresponds to: Lab values indicate elevated IgA levels and presence of thrombocytopenia?
A Job's syndrome
B Wiskott-Aldrich syndrome
C Carcinoid syndrome
D Mallory-Weiss syndrome

Answer: Wiskott-Aldrich syndrome
79 Which of the following syndromes corresponds to: Right sided valvular disease and diarrhea?
A Job's syndrome
B Wiskott-Aldrich syndrome
C Carcinoid syndrome
D Mallory-Weiss syndrome

Answer: Carcinoid syndrome
80 If you are using a stethoscope and trying to detect the tricuspid valve which of the following would be the best location?
A Within 2 inches of the xyphoid process
B On the right side of the sternum
C On the left side of the sternum near the midpoint
D On the left side of the sternum near the midpoint of the sixth rib

Answer: Within 2 inches of the xyphoid process