Advertisement

Medical Science Quiz | Medical Science Objective Type Questions and Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
21 Which of the following describes a person using words that have no known meaning?
A Neologisms
B Neolithic
C Verbalism
D Delusional blocking

Answer: Neologisms
22 Which of the following categories would a 20 year old adult be placed in?
A Intimacy vs. Isolation
B Generativitiy vs. Stagnation
C Integrity vs. Despair
D Longevity vs. Guilt

Answer: Intimacy vs. Isolation
Advertisement
23 Which of the following categories would a 60 year old adult be placed in?
A Intimacy vs. Isolation
B Generativitiy vs. Stagnation
C Integrity vs. Despair
D Longevity vs. Guilt

Answer: Generativitiy vs. Stagnation
24 Which of the following categories would a 70 year old adult be placed in?
A Intimacy vs. Isolation
B Generativitiy vs. Stagnation
C Integrity vs. Despair
D Longevity vs. Guilt

Answer: Integrity vs. Despair
25 Which of the following is not a characteristic of a panic disorder?
A Nausea
B Excessive perspiration
C Urination
D Chest pain

Answer: Urination
26 Which of the following best describes a person that is unable to tell you were there hand or foot is?
A Autotopagnosia
B Cataplexy
C Ergophobia
D Anosognosia

Answer: Autotopagnosia
27 Which of the following best describes a person that is completely awake falling asleep spontaneously?
A Cataplexy
B Narcolepsy
C Transitional sleep
D REM absence

Answer: Cataplexy
28 Which of the following is not a sign of anxiety?
A Dyspnea
B Hyperventilation
C Moist mouth
D GI symptoms

Answer: Moist mouth
29 Parallel play for toddlers develops in this age range?
A 5 − 10 months
B 10 − 14 months
C 12 − 24 months
D 24 − 48 months

Answer: 24 − 48 months
30 Which of the following reflexes is not found at birth?
A Babinski
B Palmar
C Moro
D Flexion

Answer: Flexion
31 The REM sleep cycle occur approximately every ____ minutes?
A 45
B 60
C 75
D 90

Answer: 90
32 Which of the following waveforms is most commonly found when you are awake?
A Theta
B Alpha
C Beta
D Zeta

Answer: Beta
33 Which of the following matches the definition: Response to severe emotion stress resulting in involuntary disturbance of physical functions?
A Conversion disorder
B Depressive reaction
C Bipolar disorder
D Alzheimer's disease

Answer: Conversion disorder
34 Which of the following matches the definition: The justification of behaviors using reason other than the real reason?
A Compensation
B Projection
C Rationalization
D Dysphoria

Answer: Rationalization
35 Which of the following matches the definition: Attributing of our own unwanted trait onto another person?
A Compensation
B Projection
C Rationalization
D Dysphoria

Answer: Projection
36 Object permanence for toddlers develops in this age range?
A 5 − 10 months
B 10 − 14 months
C 12 − 24 months
D 15 − 24 months

Answer: 5 − 10 months
37 Which of the following months matches with an infant first having the ability to sit-up independently?
A 4 months
B 6 months
C 8 months
D 10 months

Answer: 6 months
38 Which of the following waveforms is most commonly found with light sleepers?
A Theta
B Alpha
C Beta
D Zeta

Answer: Theta
39 Which of the following matches the definition: Covering up a weakness by stressing a desirable or stronger trait?
A Compensation
B Projection
C Rationalization
D Dysphoria

Answer: Compensation
40 Which of the following is not one of the key steps in the grief process?
A Denial
B Anger
C Bargaining
D Rejection

Answer: Rejection