Advertisement

Nagaland Quiz | Nagaland Multiple Choice Questions and Answers

Advertisement
Questions
1 Total Number of District in Nagaland?
A 11
B 56
C 18
D None of These

Answer: 11
2 Total Number of Lok sabha seats in Nagaland?
A Six
B Five
C One
D None of These

Answer: One
Advertisement
3 Total Number of Rajya Sabha seats in Nagaland?
A One
B Four
C Two
D None of These

Answer: One
4 What is official language of Nagaland state?
A English
B Marathi
C Punjabi
D Hindi

Answer: English
5 what is literacy Rate of Nagaland
A 80.11%
B 75.26
C 52.56
D None of These

Answer: 80.11%
6 What is Nagaland Population Rank in India
A 16th
B 23rd
C 25th
D None of These

Answer: 25th
7 what is Nagaland Literacy Rank in India
A 15
B 6
C 29
D None of the above

Answer: 15
8 what is Nagaland Area Rank in India
A 26th
B 14th
C 29th
D None of These

Answer: 26th
9 Who is the Current Chief Minister of Nagaland ?
A Shürhozelie Liezietsu
B Neiphiu Rio
C T. R. Zeliang
D None of These

Answer: Shürhozelie Liezietsu
10 Who is the Current Director general of police of Nagaland ?
A L. L. Doungel
B Praveen Dixit
C Manoj Bhatt
D None of These

Answer: L. L. Doungel
11 Who is the Current Governor of Nagaland ?
A Padmanabha Acharya
B K. Sankaranarayanan
C Ashwani Kumar
D None of These

Answer: Padmanabha Acharya
12 Which is the Nagaland state Animal ?
A Swamp Deer
B Gaur
C Nilgiri Tahr
D Musk Deer

Answer: Gaur
13 Which is the Nagaland state Bird?
A Mrs. Hume’s Pheasant
B Asian Paradise Flycatcher
C Western Tragopan
D Yellow-footed Green Pigeon

Answer: Mrs. Hume’s Pheasant
14 Which is the Nagaland state Flower?
A Rhododendron
B Parrot Tree
C arul
D Siroi Lily

Answer: Rhododendron
15 Which is the Nagaland state Tree?
A Alder
B Bael Fruit Tree
C Iron wood
D Ashwatha

Answer: Alder
16 Doyang Hep Dam is situated in-
A Kohima
B Wokha
C Dimapur
D None of These

Answer: Wokha
17 On which river is the Doyang Hep Dam built?
A Doyang
B Ganga
C Mahanadi
D None of These

Answer: Doyang
18 Total Numbers of Dams in Nagaland
A 1
B 7
C 10
D 12

Answer: 1
19 The Intanki National Park is located at?
A Andhra Pradesh
B Nagaland
C Odisha
D None of These

Answer: Nagaland
20 The Fakim Wildlife Sanctuary is located at?
A Nagaland
B Chandigarh
C West Bengal
D Bihar

Answer: Nagaland
Advertisement
Advertisement

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL