Advertisement

Open Office Writer Quiz | Open Office Writer Objective Type Questions and Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
21 The command used to create logical drive for specific location of disk
A Fdisk
B Format
C Subst
D All of the above

Answer: Subst
22 You can move a window to a different position on your screen by dragging it by its
A Move handle
B Tail
C Status bar
D Title bar

Answer: Move handle
Advertisement
23 Which components appear in the initial windows start up display?
A Dialog box
B Task bar
C Start menu
D All of the above

Answer: Task bar
4 When a peripheral device needs immediate attention from the operating system, it generatesa(n)
A Interrupt
B Spool
C Stack
D Page file

Answer: Interrupt
25 The operating system creates ... from the physical computer
A Virtual space
B Virtual computer
C Virtual device
D None

Answer: Virtual computer
26 Which mode loadsminimal set of drivers when starting Windows?
A Safe Mode
B Normal Mode
C VGA Mode
D Network Support Mode

Answer: Safe Mode
27 Which command is used to see the version of operating system?
A Vol
B Version
C Ver
D None of the above

Answer: Ver
28 Which of the following are loaded in safe mode?
A Keyboard driver
B VGA drive
C System Software
D All of above

Answer: All of above
29 Which type of command requires additional files to perform specific operations?
A Internal commands
B External commands
C Valuable commands
D Primary commands

Answer: External commands
30 Which of the following is system software?
A Operating system
B Compiler
C Utilities
D All of the above

Answer: All of the above
31 A user-interface that is easy to use is considered to be
A User-happy
B User-simple
C User-friendly
D None of the above

Answer: User-friendly
32 The is the drive containing the files to be copied
A Source drive
B Destination drive
C USB drive
D None of the above

Answer: Source drive
33 The number of character contained in primary name (DOS)?
A Up to 8 characters
B 3 characters
C Up to 10 characters
D None of the above

Answer: Up to 8 characters
34 Which command is used to undelete a bunch of files withextension .doc that you have just deleted?
A Undelete
B Undelete/all
C Undelete *.doc
D All of above

Answer: Undelete *.doc
35 In Windows,start button is used to
A Run applications
B Device setting
C Turn off the system
D All of above

Answer: All of above
36 The primary purpose of an operating system is:
A To make the most efficient use of the computer hardware
B To allow people to use the computer
C To keep systems programmers employed
D To make computers easier to use

Answer: To make the most efficient use of the computer hardware
37 The essential difference between an operating system like Linux and one like Windows is that
A Windows can run with an Intelprocessor, whereas Linux cannot
B Linux is a proprietary whereas Windows is not
C There are multiple versions of Linux, but only one version of Windows
D Any programmer can modify Linux code which is not permitted with Windows

Answer: Any programmer can modify Linux code which is not permitted with Windows
38 Whenever you move a directory from one location to another
A All files inside the directory are moved
B All the subdirectory inside that directoryare moved
C The directory is moved the source file is not moved
D Both a and b

Answer: Both a and b
39 Which of the following does not occur during the power-on-self-test (POST)?
A The scandisk utility begins to run
B The video card and video memory are tested
C The BIOS identification process occurs
D Memory chipare checked to ensure that they are working properly

Answer: The scandisk utility begins to run
40 An operating system version designed for use with a media center PC is Microsoft Windows XP
A Home edition
B Media center edition
C Tablet PC edition
D None of above

Answer: Media center edition