Advertisement

Skin Quiz | Skin Multiple Choice Questions and Answers

Advertisement
Questions
1 A papule is an example of a ?
A tertiary lesion
B primary skin lesion
C subjective symptom
D secondary skin lesion

Answer: primary skin lesion
2 healthy skin requires special care to maintain its health, elasticity, vibrancy and?
A color
B pallor
C dryness
D dullness

Answer: color
Advertisement
3 what is major function of the sudoriferous gland?
A gives skin texture
B gives skin a healthy color
C protects the skin's elasticity
D helps to regulate body temperature

Answer: helps to regulate body temperature
4 the deterioration of collagen and elastiin fibers during fibers during the aging process causes?
A rosacea
B freckles
C macules
D wrinkles

Answer: wrinkles
5 which layer of the skin produces collgen protein and elastin fibers to help give the skin its elasicity and pliability?
A dermis
B epidermis
C stratum lucidum
D stratum graninativum

Answer: dermis
6 what part of the skin is often referred to as "true skin"
A dermis
B epidermis
C stratum corneum
D stratum spinosum

Answer: dermis
7 sudoriferous glands, sebaceous glands sensory nerve endings, blood vessels, arrector pili muscles and a major portion of each hair follicle are found in the ? Ans: A
A dermis
B epidermis
C stratum corneum
D startum spinosum

Answer: dermis
8 Where are the blood vessels found that supply the skin?
A stratum corneum
B epidermis
C dermis
D stratum lucidum

Answer: dermis
9 Which layer is the top, or uppermost, layer of the epidermis?
A dermis
B stratum corneum
C stratum mucosum
D stratum granulosum

Answer: stratum corneum
10 The stratum corneum is composed of ?
A melanin
B granules
C keratin cells
D squamous cells

Answer: keratin cells
11 What quality is notable about the stratum corneum?
A it is the thinnest layer of skin
B it is the weakest layer of skin
C it is the toughest layer of skin
D it is lowermost layer of skin

Answer: it is the toughest layer of skin
12 The layer of the epidermis that sheds keratin cells that are constantly replaced is the?
A stratum lucidum
B stratum corneum
C stratum mucosum
D stratum granlosum

Answer: stratum corneum
13 On The human body, the thickest skin is located on the:
A thighs
B buttocks
C abdomen
D palms and soles

Answer: palms and soles
14 The stratum germinativm and what other layer of skin contain melanin?
A dermis
B subcutaneous
C stratum corneum
D stratum spinosum

Answer: stratum spinosum
15 Where does mitosis (cell division) or replacment of the skin take place?
A stratum lucidum
B stratum corneum
C stratum granulosm
D statum greminativum

Answer: statum greminativum
16 What is another name for the stratum germinativum?
A epidermis
B dermal layer
C stratum lucidum
D basal layer or stratum basale

Answer: basal layer or stratum basale
17 Which of the following layers of skin does not contain and blood vessels?
A cutis
B dermis
C corium
D epidermis

Answer: epidermis
18 The outermost layer of the skin is called the ?
A corium
B dermis
C adipose
D epidermis

Answer: epidermis
19 What is the technical name for the study, including its structure, functions and treatment?
A etiology
B anatomy
C pathology
D dermatology

Answer: dermatology
20 Sweat or perspitation is secreted by what gland?
A adrenal
B endocrine
C sebaceous
D sudoriferous

Answer: sudoriferous
Advertisement
Advertisement

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL