Advertisement

Sports 2019 MCQs | Sports 2019 Multiple Choice Questions and Answers

Advertisement
Advertisement
Questions
1 Which of the following statement is not correct about ICC World Cup 2019?
A Rohit Sharma has scored 6 centuries in this tournament
B Australia Mitchell Starc was the leading wicket taker in the tournament
C It was the 12th edition of the ICC cricket World Cup
D Mohammad Shami and Trent Boult took the hat trick in this tournament

Answer: Rohit Sharma has scored 6 centuries in this tournament
2 Bronze medal at the Under-23 Wrestling World Championships 2019 has been won by which player?
A Ravi Rathi
B Susheel Kumar
C Bajrang Punia
D Vinesh Phougat

Answer: Ravi Rathi
Advertisement
3 Who has recently won the Formula 1 world championship title-2019?
A Lewis Hamilton
B Michael Schumacher
C Max Verstappen
D Valtteri Bottas

Answer: Lewis Hamilton
4 Which of the following team is the winner of the Deodhar Trophy 2019?
A India D
B India C
C India B
D India A

Answer: India B
5 Who is winner of Zozo Championship 2019?
A R. McIlroy
B S.J. Im
C H. Matsuyama
D Tiger Woods

Answer: Tiger Woods
6 Who among these won the 7th season of Vivo Pro Kabaddi League 2019?
A Bengal Warriors
B Dabang Delhi
C Telugu Titans
D None of these

Answer: Bengal Warriors
7 Who among the following has won the FIFA Player of the Year 2019?
A Lionel Messi
B Virgil van Dijk
C Neymar
D None of these

Answer: Lionel Messi
8 Who won the Scottish Open Title in 2019?
A Lakshya Sen
B Anand Pawar
C Luka Wraber
D None of these

Answer: Lakshya Sen
9 Who won the World Athlete of the Year award 2019 in men's category?
A Conseslus Kipruto
B David Rudisha
C Asbel Kiprop
D Eliud Kipchoge

Answer: Eliud Kipchoge
10 Who won men's singles title at ITTF Challenge Indonesia Open 2019?
A Harmeet Desai
B Sanil Shetty
C Sathiyan Gnanasekaran
D Anthony Amalraj

Answer: Harmeet Desai
11 Which Indian has been conferred the the Indian Personality of the Year Award (Sports)-2019?
A P V Sindhu
B Bajrang Punia
C Sachin Tendulkar
D Virat Kohli

Answer: Bajrang Punia
12 Who won the Ghulam Ahmed Memorial Cup-2019?
A Prince Valiant
B Phenomenal Cruise
C News O' Star
D Asteria

Answer: Phenomenal Cruise
13 Who won the silver medal in high-jump at World Para-Athletics Championships?
A Sharad Kumar
B Varun Singh Bhati
C Mariyappan Thangavelu
D None of these

Answer: Sharad Kumar
14 Who won the gold medal in men's F46 javelin throw at World Para Athletics Championships 2019?
A Rinku
B Neeraj Chopra
C Sundar Singh Gurjar
D None of these

Answer: Sundar Singh Gurjar
15 Who became the second player in the world to play 100 T20 internationals?
A Jasprit Bumra
B Rohit Sharma
C Mihali Raj
D Suresh Raina

Answer: Rohit Sharma
16 Which Lawn Tennis player is at first position according to the recently released ATP Rankings-2019?
A Rafael Nadal
B Roger Federer
C Rod Laver
D Novak Djokovic

Answer: Rafael Nadal
17 The title of winner in Rugby World cup -2019 was conferred to which country?
A South Africa
B England
C Italy
D USA

Answer: South Africa
18 Who has become the most expensive bowler in T20 International cricket?
A Jasprit Bumrah
B Kagiso Rabada
C Kasun Rajitha
D None Of These

Answer: Kasun Rajitha
19 Which of the following will be the official mascot of 13th COP of the Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals (COP CMS 13)?
A Great Indian Bustard
B Great hornbill
C Indian roller
D Yellow-footed green pigeon

Answer: Great Indian Bustard
20 Who won the EGAT Cup International Weightlifting,that held in Thailand?
A Vandna Gupta
B Punam Yadav
C Saikhom Mirabai Chanu
D Karnam Malleswari

Answer: Saikhom Mirabai Chanu