JOIN ADRE 2.0 Telegram Group

UGC NET(National Eligibility Test) Tourism Administration and Management - Previous Years Solved Papers | Paper III November 2017

Questions
1. In 1975, Doxey developed the ‘Index of Tourist Irritation’ by studying the responses of residents of :
  • (1) Both Caribbean and Canada
  • (2) Both Canada and Croatia
  • (3) Cyprus only
  • (4) Croatia only

Answer:(1)

2. This sociological phenomenon is of anthropological concern in tourism with its homogenization of cultures throughout the world, and a loss of uniqueness for destinations. Identify the term used for above phenomenon from the following :
  • (1) Commodification
  • (2) Authenticity
  • (3) Mc Donaldization
  • (4) Irridex Index

Answer:(3)

Advertisement
APSC CCE PRELIMS Mock Test - 1 Start Test
APSC CCE PRELIMS Mock Test - 2 Start Test

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

3. They demand authentic but higher standard accommodation, travel for shorter periods and have higher daily expenditures. These are characteristics of
  • (1) Flashpackers
  • (2) Mass Backpackers
  • (3) Hard-core Backpackers
  • (4) Grey packers

Answer:(1)

4. Which of the following is a certification programme originally developed by World Travel and Tourism Council, with the aim of assisting organisations in the tourism industry to achieve sustainable Tourism ?
  • (1) Green Globe
  • (2) Green Key
  • (3) Green Flag International
  • (4) Green Sea

Answer:(1)

5. Match the items in List-I with items in List-II and select the correct answer using the code given below the list :

tourism november 2017 paper iii q 5

  • (1) (i) (iv) (ii) (iii)
  • (2) (ii) (iii) (iv) (i)
  • (3) (ii) (iv) (iii) (i)
  • (4) (i) (iii) (ii) (iv)

Answer:(2)

6. How many cultural sites are there in UNESCO’s World Heritage Sites in India ?
  • (1) 32
  • (2) 28
  • (3) 7
  • (4) 46

Answer:

7. This fair is based on the legend of Draupadi’s Swayamvara and is a celebration of folk-dance, music, costumes and is centred around young tribal men and women seeking marriage partners. It is :
  • (1) Ambulbasi Fair
  • (2) Tarnetar Fair
  • (3) Kolayat Fair
  • (4) Chandrabhaga Mela

Answer:(2)

8. Name the place where the holy river Narmada has its origin -
  • (1) Amarkantak
  • (2) Bastar
  • (3) Bedaghat
  • (4) Omkareshwar

Answer:(1)

9. Match the List - I with List - II relating to folk dances and state :

tourism november 2017 paper iii q 9

Choose your answer from the code given below : Code :
  • (1) (ii) (iii) (iv) (i)
  • (2) (i) (iii) (iv) (ii)
  • (3) (ii) (i) (iii) (iv)
  • (4) (ii) (iv) (i) (iii)

Answer:(2)

10. In the question given below there are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as the Reason (R).

Assertion (A) : A development that has been turned out to be a severe problem for many coastal-marine areas in the last decade is the increase in cruise ship tourism as the cruise ship business is the segment that grown most rapidly during the last decade.

Reason (R) : The increased popularity of cruise ships has also adversely affected the marine environment, carrying up to 4,000 passengers and crew, these enormous floating town are a major source of marine pollution through the dumping of garbage and untreated sewage at sea and the release of other shipping related pollutants.

In the context of these statements, which of the following is correct ?
  • (1) Both (A) and (R) are individually true and (R) is the correct explanation of (A).
  • (2) Both (A) and (R) are individually true, but (R) is not the correct explanation of (A).
  • (3) (A) is true, but (R) is false.
  • (4) (A) is false, but (R) is true.

Answer:(1)

11. Match items in List-I representing ‘National Park’ with items in List-II representing the country in which they are located :

tourism november 2017 paper iii q 11

Code :
  • (1) (ii) (i) (iii) (iv)
  • (2) (iii) (iv) (i) (ii)
  • (3) (i) (ii) (iv) (iii)
  • (4) (ii) (iii) (iv) (i)

Answer:(3)

12. Name the Buddhist archaeological site belonging to 3RD and 4TH century AD, excavated in 1960, that has been submerged due to construction of dam.
  • (1) Devni Mori
  • (2) Ratnagiri
  • (3) Piprahwa
  • (4) Amravati

Answer:(1)

13. Which of the following is the largest and grandest temple at Khajuraho ?
  • (1) Lakshman Temple
  • (2) Kandariya Mahadeva Temple
  • (3) Chausath-Yogini Temple
  • (4) Chaturbhuj Temple

Answer:(2)

14. Match the items of List-I (Ramsar site in India) with items of List-II (Date/month/Year in which Designated as a Ramsar site). Select the correct code :

tourism november 2017 paper iii q 14

Code :
  • (1) (iii) (ii) (iv) (i)
  • (2) (i) (iii) (iv) (ii)
  • (3) (ii) (iv) (iii) (i)
  • (4) (iv) (i) (ii) (iii)

Answer:(3)

15. Match items in List-I with items in List-II and select the correct answer using the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 15

Code :
  • (1) (i) (iii) (iv) (ii)
  • (2) (i) (iii) (ii) (iv)
  • (3) (iii) (i) (ii) (iv)
  • (4) (iii) (i) (iv) (ii)

Answer:(4)

16. __________ has been internationally recognised as a symbol of hospitality and a sign of friendliness, warmth, cheer, graciousness and conviviality.
  • (1) Pineapple
  • (2) Mango
  • (3) Orange
  • (4) Apple

Answer:(1)

17. A document necessarily to be maintained by lodging establishments to keep a record of all visitors staying in the unit is known as :
  • (1) ‘F’ form
  • (2) ‘C’ form
  • (3) Visitors Book
  • (4) Departure Report

Answer:(1)

18. As per guideline of Ministry of Tourism, Govt. of India for classification/re-classification of hotels, __________ hotels shall provide at least one room for differently abled guests. Door width of the room and bathrooms of such rooms should allow wheel chair (_________) to enter easily. Choose from the following to fill in the blanks.
  • (1) Five Star, to be brought by guest
  • (2) Five Star, to be made available by hotel
  • (3) All Star, to be brought by guest
  • (4) All Star, to be made available by hotel

Answer:(4)

19. ‘Trancheur’ in hotels is responsible for :
  • (1) Pot Washing
  • (2) Carving
  • (3) Pest Control
  • (4) Soup Service

Answer:(2)

20. Which one of the following is a feature of Plat du Jour Menu ?
  • (1) Each dish is priced separately
  • (2) Food offered in plates with extensive Choices
  • (3) A’La Carte orders taken
  • (4) It is usually speciality of the day and chef makes a few special dishes, these are communicated to the guests as inserts, tent cards, displays and so on

Answer:(4)

21. Match items in List-I with items in List-II and select the correct answer using the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 21

Code :
  • (1) (iv) (i) (ii) (iii)
  • (2) (iv) (i) (iii) (ii)
  • (3) (i) (iv) (ii) (iii)
  • (4) (i) (iv) (iii) (ii)

Answer:(1)

22. Match items in List-I with items in List-II and choose the correct answer using code given below the lists :

tourism november 2017 paper iii q 22

Code :
  • (1) (i) (ii) (iv) (iii)
  • (2) (ii) (i) (iii) (iv)
  • (3) (ii) (i) (iv) (iii)
  • (4) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer:(3)

23. Match items in List-I with items in List-II and choose the correct answer using code given below the lists :

tourism november 2017 paper iii q 23

Code :
  • (1) (iii) (ii) (i) (iv)
  • (2) (iii) (ii) (iv) (i)
  • (3) (iii) (iv) (i) (ii)
  • (4) (ii) (i) (iii) (iv)

Answer:(2)

24. The founder of MERU cabs is :
  • (1) Naresh Goyal
  • (2) Neeraj Gupta
  • (3) Bhavish Aggarwal
  • (4) Warren Avis

Answer:(2)

25. For a stretcher paitent, an airline charges for __________ seats.
  • (1) one
  • (2) Two
  • (3) Three
  • (4) Four

Answer:(3)

26. Which among the following is not a UNESCO World Heritage site ?
  • (1) Nilgiri Mountain Railway
  • (2) Chhatrapati Shivaji Terminus
  • (3) Kalka Shimla Railway
  • (4) Charbagh Railway Station

Answer:(4)

27. Who is associated with Go Air, launched in 2005 in India ?
  • (1) Jehangir Wadia
  • (2) Ajay Singh
  • (3) Rahul Bhatia and Rakesh Gangwal
  • (4) Natrajan Chandrasekaran

Answer:(1)

28. Which of the following is not a correct statement regarding Freedoms of Air ?
  • (1) Second Freedom : A carrier may land in another nation for non-traffic-related purposes
  • (2) Fourth Freedom : A carrier may drop off passengers from its own country in another nation.
  • (3) Sixth Freedom : A carrier may carry passengers from one state through its home country to a third state.
  • (4) Eight Freedom : A carrier may operate domestic services in a foreign country with continuing service to or from one’s own country.

Answer:(2)

29. Indian railways has launched India’s first glass ceiling vistadome coach in 2017 to :
  • (1) Experience the scenic Araru valley
  • (2) Experience Kangra valley
  • (3) Experience valley of Flowers
  • (4) Experience Dibang valley

Answer:(1)

30. Read the following statements and choose your answer from the code given below :

Assertion (A) : Many International tourism companies and destination markets have experienced a softening of demand and reduction in average daily expenditure.

Reason (R) : Tourism marketer in those markets over-forecast and invest in expansion of tourism supply side which in turn creates risk and excessive debt.

Code :
  • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
  • (2) Both (A) and (R) are true and (R) is not the correct explanation of (A).
  • (3) (A) is true but (R) is false.
  • (4) (A) is false but (R) is true.

Answer:(1)

31. When was the 2ND “international conference on Responsible Tourism” held ?
  • (1) 2002
  • (2) 2004
  • (3) 2008
  • (4) 2010

Answer:(3)

32. Read the following statements :

(a) In 1961 Jeena Tours and Travels was integrated with Travel corporation (India) Pvt. Ltd. Which grew to become India’s largest travel company under the dynamic leadership of Katgaras.

(b) In 2006, TCI changed hands and became a part of Thomas Cook.

Which of the statements given above is/are correct ?
  • (1) (a) only
  • (2) (b) only
  • (3) Both (a) and (b)
  • (4) Neither (a) Nor (b)

Answer:(3)

33. Which one of the following is not an airline’s GDS ?
  • (1) Galileo
  • (2) World span
  • (3) Amadeus
  • (4) Concert

Answer:(4)

34. Match the items in List-I with items in List-II and select the correct answer using code given below the lists :

tourism november 2017 paper iii q 34

Code :
  • (1) (i) (ii) (iv) (iii)
  • (2) (ii) (i) (iv) (iii)
  • (3) (iii) (iv) (ii) (i)
  • (4) (iv) (i) (ii) (iii)

Answer:(2)

35. Match List-I with List-II and select the correct answer using code given below the lists :

tourism november 2017 paper iii q 35

Code :
  • (1) (iii) (i) (iv) (ii)
  • (2) (i) (ii) (iv) (iii)
  • (3) (iii) (iv) (ii) (i)
  • (4) (ii) (iii) (iv) (i)

Answer:(1)

36. Food/Drinks in Restaurants in India are charged GST as per the rate given below :

(a) Food/Drinks in restaurants not having the facility of air conditioning or central heating at any time during the year and not having the licence to serve liquor have 12% GST rates applicable

(b) Food/Drinks in restaurant having licence to serve liquor shall have 18% GST rates applicable

(c) Food/Drinks in the air-conditioned restaurant is a 5 Star or above rated hotel have 28% GST rates applicable

(d) Food/Drinks in outdoor catering have 28% GST rates applicable

Code :
  • (1) Both (a) and (b) are correct.
  • (2) Both (a) and (c) are correct.
  • (3) Both (b) and (c) are correct.
  • (4) Both (a) and (d) are correct.

Answer:(1)

37. Which one of the following is not an appropriate marketing strategy in the growth stage of the Product Life Cycle (PLC) ?
  • (1) Market modification
  • (2) Product modification
  • (3) Marketing-mix modification
  • (4) Market penetration

Answer:(4)

38. Following are four categories of motivators as suggested by Mclntosh, Goeldner and Ritchie (1995). Identify correct order in which they have appeared.
  • (1) Physical, cultural, interpersonal, status and prestige
  • (2) Interpersonal, cultural, physical, status and prestige
  • (3) Cultural, physical, status and prestige, interpersonal
  • (4) Physical, interpersonal, cultural, status and prestige

Answer:(1)

39. Which of the following statements are correct in respect of United Airline’s advertising Campaign ?

(a) “Let’s fly together” featured in the year 2010.

(b) “It’s time to fly” featured in the year 2004.

(c) “The mainline Airway” featured in the year 2016.

(d) “Fly the friendly Skies” featured initially in the year 1965 and again in the year 2013.

Code :
  • (1) only (c) is correct.
  • (2) (a), (b) and (d) are correct.
  • (3) Both (b) and (c) are correct.
  • (4) Both (c) and (d) are correct.

Answer:(2)

40. Match items in List - I with items in the List - II. Use code given below for selecting the correct answer.

tourism november 2017 paper iii q 40

Code :
  • (1) (i) (iii) (ii) (iv)
  • (2) (iv) (ii) (iii) (i)
  • (3) (ii) (iii) (iv) (i)
  • (4) (iii) (iv) (i) (ii)

Answer:(2)

41. Arrange first four elements out of seven elements within the overall approach to motivations as pointed out by Dann (1981). Use the code given below :

(a) Motivation as fantasy

(b) Destination pull in response to motivational push

(c) Motivation as classified approach

(d) Travel as a response to what is lacking yet desired

Code :
  • (1) (a), (b), (c), (d)
  • (2) (c), (b), (a), (d)
  • (3) (d), (b), (a), (c)
  • (4) (b), (c), (d), (a)

Answer:(3)

42. Match items of List - I with items of List - II. Use code given below.

tourism november 2017 paper iii q 42

Code :
  • (1) (i) (iii) (iv) (ii)
  • (2) (iii) (i) (ii) (iv)
  • (3) (ii) (iv) (iii) (i)
  • (4) (iv) (ii) (i) (iii)

Answer:(2)

43. The controllable variables that a company puts together to satisfy a target group, is called the __________.
  • (1) Marketing strategy
  • (2) Marketing mix
  • (3) Strategic planning
  • (4) Marketing concept

Answer:(2)

44. I×A is the IATA code for which of the following city ?
  • (1) Allahabad
  • (2) Ambala
  • (3) Aurangabad
  • (4) Agartala

Answer:(4)

45. Match items (Type) of List-I with items of List-II (Meaning). Select the correct answer using code given below.

tourism november 2017 paper iii q 45

Code :
  • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
  • (2) (iv) (iii) (i) (ii)
  • (3) (iii) (iv) (ii) (i)
  • (4) (ii) (iii) (i) (iv)

Answer:(3)

46. Match the items in List - I with those in List - II. Use code given below for selecting the correct answer :

tourism november 2017 paper iii q 46

Code :
  • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
  • (2) (i) (ii) (iv) (iii)
  • (3) (iv) (iii) (ii) (i)
  • (4) (ii) (i) (iii) (iv)

Answer:(3)

47. Which one of the following is not included in the Hospitality Information Systems (HIS) ?
  • (1) Group Information systems
  • (2) Electronic Mail
  • (3) Organizational Information systems
  • (4) Global Positioning systems

Answer:(4)

48. Who from the following plays the roles of figurehead, Spokes person and negotiator in a typical tourism organisations ?
  • (1) A sales manager
  • (2) A production manager
  • (3) A product development manager
  • (4) A first-line supervisor

Answer:(1)

49. Read the following statements and choose correct answer from the code given below : Assertion (A) : Many corporations have developed a code of ethics that all employees use to make decisions.

Reason (R) : To many managers make decision with due regard to the impact of such decisions on others.

Code :
  • (1) Both (A) and (R) are true.
  • (3) (A) is false but (R) is true.
  • (2) (A) is true but (R) is false.
  • (4) Both (A) and (R) are false.

Answer:(2)

50. Assertion (A) : Poisson distribution is uniparametric distribution.

Reason (R) : For a poisson distribution mean and variance are equal. In the context of the two statements, which one of the following is correct ?

  • (1) Both (A) and (R) are correct.
  • (2) Both (A) and (R) are wrong.
  • (3) (A) is correct but (R) is wrong.

Answer:(1)

51. The every day tasks of management include :
  • (1) Planning and creativity
  • (2) Planning and leading
  • (3) Publicity and loss adjustment
  • (4) Plotting and leading

Answer:(2)

52. Establishing challenging goals, asking performance improvement and displaying confidence that people will exert high levels of effort are associated with which element of the path-goal approach to leadership ?
  • (1) Supportive leadership
  • (2) Participative leadership
  • (3) Transformational leadership
  • (4) Achievement oriented leadership

Answer:(4)

53. Select the statement about business communication that is not true :
  • (1) Upward and downward
  • (2) It takes many forms; oral, print and electronic
  • (3) One is judged by professional expertise and not by one’s communication skills in business
  • (4) If one communicates well, one is likely to be promoted

Answer:(3)

54. Arrange the following in order in which they appeared. Use The code given below :

(a) Theory X and Y

(b) Howthorne studies

(c) Behavioural Science Approach

(d) Organisational Efficiency

Code :
  • (1) (c), (b), (d), (a)
  • (2) (a), (b), (c), (d)
  • (3) (d), (c), (b), (a)
  • (4) (b), (c), (a), (d)

Answer:(1)

55. Arrange the following marketing slogans in order of year in which they were launched by the respective countries for tourism promotion.

(a) “No leave No life” - Tourism Australia

(b) “100% pure” - Tourism Newzealand

(c) “Truly Asia” - Malaysia Tourism

(d) “Naturally Nepal-Together for Tourism” - Nepal Tourism

Code :
  • (1) (c), (d), (b), (a)
  • (2) (d), (c), (b), (a)
  • (3) (a), (b), (c), (d)
  • (4) (b), (c), (a), (d)

Answer:(4)

56. Assertion (A) : The tourism approach adopted under neoliberal ideology is one that puts “tourism first” rather than “development first”.

Reason (R) : The “tourism first” approach is not wholly framed by the development and advancement of the industry with national development as its by product.

In the context of the two statements, which one of the following is correct ?
  • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
  • (2) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).
  • (3) (A) is true but (R) is false.
  • (4) (A) is false but (R) is true.

Answer:(3)

57. A Committee of four members has to be formed from among three psychologists, four economists, two engineers and one doctor. What is the probability that the committee consists of the doctor and at least one psychologist ?
  • (1) 0.6100
  • (2) 0.3048
  • (3) 0.6048
  • (4) 0.9048

Answer:(2)

58. Which one of the following method is used for content validity ?
  • (1) Regression
  • (2) Correlation
  • (3) Standard deviation
  • (4) Judgemental

Answer:(4)

59. Which of the following statements are correct ?

(a) The Co-variance between the two variables is always positive.

(b) ‘Is equal to’ is a symmetric relation.

(c) Since blood pressure of a person depends on age, we need to consider the ‘Regression equation blood pressure on age’.

(d) The probability of sample space is 1 (one).

Code :
  • (1) Both (a) and (b) are correct.
  • (2) Both (c) and (d) are correct.
  • (3) Both (a) and (d) are correct.
  • (4) Both (b) and (c) are correct.

Answer:(2)

60. This consists of two lists and the candidate has to match an item in List-I type of scale with an item in the List-II permissible inferential statistics. Select the correct answer using the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 60

Code :
  • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
  • (2) (ii) (i) (iii) (iv)
  • (3) (iv) (iii) (ii) (i)
  • (4) (i) (iv) (iii) (ii)

Answer:(2)

61. This consists of two lists and the candidate has to match an item in List-I with an item in the List-II. Select the correct answer by using the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 61

Code :
  • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
  • (2) (ii) (iii) (iv) (i)
  • (3) (ii) (i) (iv) (iii)
  • (4) (iv) (ii) (iii) (i)

Answer:(3)

62. Assertion (A) : A bionomial distribution is symmetrical when p = 0.5

Reason (R) : For a bionomial distribution mean and mode are equal when q = 0.5 In the context of the two statements, which one of the following is correct ?

  • (1) (A) is correct, but (R) is wrong.
  • (2) Both (A) and (R) are correct.
  • (3) (A) is wrong, but (R) is correct.
  • (4) Both (A) and (R) are wrong.

Answer:(2)

63. The covariance between two variables is :
  • (1) Strictly Positive
  • (2) Strictly Negative
  • (3) Always Zero
  • (4) Either Positive or Negative or Zero

Answer:(4)

64. Capital Budgeting process involves the following stages : Arrange the stages in their logical sequence, use code given below :

(a) Project Evaluation

(b) Project Selection

(c) Project Planning

(d) Project implementation

(e) Project Review

(f) Project Control

Code :
  • (1) (a), (b), (c), (d), (e), (f)
  • (2) (c), (a), (b), (d), (f), (e)
  • (3) (f), (e), (d), (c), (b), (a)
  • (4) (d), (c), (b), (a), (e), (f)

Answer:(2)

65. Match the items in List - I with those in List - II. Use the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 65

Code :
  • (1) (iv) (iii) (ii) (i)
  • (2) (i) (ii) (iii) (iv)
  • (3) (iii) (iv) (i) (ii)
  • (4) (i) (ii) (iv) (iii)

Answer:(2)

66. Which of the following statements are correct ?

(a) Financial Risk is associated with capital structure decision.

(b) EPS increases when the financial Break Even point is less.

(c) Operating leverage is calculated by dividing the contribution by EBT.

(d) Financial Leverage is calculated by dividing EBT by EBIT.

(e) Trading an Equity is used to decrease EPS.

Code :
  • (1) Both (a) and (b) are correct.
  • (3) Both (d) and (e) are correct.
  • (2) Both (c) and (d) are correct.
  • (4) Both (c) and (e) are correct.

Answer:(1)

67. Match the methods of inventory valuation in List-I with their explanation in List-II and select the correct answer using the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 67

Code :
  • (1) (iii) (iv) (i) (ii)
  • (2) (ii) (i) (iii) (iv)
  • (3) (ii) (i) (iv) (iii)
  • (4) (i) (ii) (iii) (iv)

Answer:(2)

68. Financial Leverage is :

tourism november 2017 paper iii q 68

    Answer:(1)

69. Which one of the following in not the assumption of Modigliani and Miller approach to cost of capital ?
  • (1) There is a perfect competition
  • (2) There are Corporate taxes
  • (3) Investors act rationally
  • (4) All earnings are distributed to the Shareholders

Answer:(2)

70. Match the forms of dividend in List-I with their features in List-II. Use the code given below :

tourism november 2017 paper iii q 70

Code :
  • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
  • (2) (ii) (i) (iv) (iii)
  • (3) (iii) (i) (ii) (iv)
  • (4) (iv) (iii) (ii) (i)

Answer:(2)

71. Name the geographical region in African continent that Mali situated in :
  • (1) East
  • (2) West
  • (3) North
  • (4) South

Answer:(2)

72. Which is the Jewel of Malian Tourism ?
  • (1) Sigui Dance
  • (2) Boubous
  • (3) Tutu Jara
  • (4) Dogon Land

Answer:(4)

73. When is the next authentic sigui dance scheduled for ?
  • (1) 2035
  • (2) 2030
  • (3) 2025
  • (4) 2020

Answer:(4)

74. Which were two reasons that brought down tourist inflow to Mali very drastically in 2012 ?
  • (1) Lack of advertisement and publicity
  • (2) Tourists kidnap and political coup
  • (3) Lack of community participation
  • (4) Commoditization of authentic culture

Answer:(2)

75. What is the inference of the passage ?
  • (1) Political instability
  • (2) Socio-cultural crises
  • (3) Preservation of sacred character
  • (4) Economic and cultural sustainability

Answer:(4)

UGC NET Tourism Administration and Management November 2017 Paper II

APSC PRELIMS FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Government Schemes Mock Test Start Test!
Political Science Mock Test – 42 Start Test
History Test – 190 Start Test
Quantitative Aptitude Test Start Test!
Data Interpretation - Mock Test Start Test!
General Awareness - Mock Test Start Test!
Reasoning Ability - Mock Test Start Test!
apsc cce prelims 2024 test series
Advertisement