Animation & Editing - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
1. _____________refers to content that uses a combination of different content forms.
  • [A] Animation
  • [B] Multimedia
  • [C] Editing
  • [D] flash

Answer: Option [B]

2. What is the name of popular software used for creating 2D animation for use in web pages?
  • [A] Corel draw
  • [B] Flash
  • [C] Banner creator
  • [D] Maya

Answer: Option [B]

Advertisement
Article and Schedule Quiz Start Test!

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

3. What is the name of the programming / scripting language of Flash?
  • [A] Script language /li>
  • [B] Action script
  • [C] Programming language
  • [D] Programming script

Answer: Option [B]

4. What method of animation creates the in-between frames when you create the start and end points of the animation
  • [A] Motion
  • [B] Classic
  • [C] Shape
  • [D] Tweening

Answer: Option [D]

5. The curve that determine the poses of the character.
  • [A] Arc in animation
  • [B] Multimedia
  • [C] Biped
  • [D] Spline

Answer: Option [C]

6. Text graphics and sound of multiple form is called.
  • [A] Animation
  • [B] Flash
  • [C] Photoshop
  • [D] Multimedia

Answer: Option [D]

7. Once you make a shape, it's important to check which of the following options?
  • [A] Slice on
  • [B] Base to Pivot
  • [C] Auto Grid
  • [D] Generate Mapping Coords.

Answer: Option [D]

8. What are the 4 default viewports in 3D Max?
  • [A] Left, Right, Top, Bottom
  • [B] Left, Top, Front, Perspective
  • [C] Birds-eye, Left, Front, Back
  • [D] Perspective, Right, Front, Over

Answer: Option [B]

9. In which toolbar is the "Array" option found?
  • [A] Modify toolbar
  • [B] Extras toolbar
  • [C] Motion toolbar
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

10. What is the option in 3d that regenerate your final image or animation?
  • [A] Playing
  • [B] Save
  • [C] Generation
  • [D] Rendering

Answer: Option [D]

11. _____________is the option to create a Circle.
  • [A] Shape
  • [B] Geometry
  • [C] Sphere
  • [D] Modify panel

Answer: Option [A]

12. Most of the textures we used in class are found under the _________ library of 3D Max.
  • [A] MTL
  • [B] TXU
  • [C] MAT
  • [D] RETX

Answer: Option [C]

ADRE 2.0 FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Missiles Mock Test Start Test!
SSC MTS Mock Test Start Test
IBPS CLERK MOCK TEST Start Test
SSC MTS 2022 JULY 26 Shift 1 (ENGLISH) Start Test!
SSC GD Previous Year Paper 2021 Nov 17 Shift - I (Hindi) Start Test!
SSC CGL Tier - 1 PYP 2022 April 21 Shift- 1 (ENGLISH) Start Test!
MPSC PAPER I MOCK TEST 1 (ENGLISH) Start Test!
IB Security Assistant Mock test 1 (english) Start Test!
UP POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 Start Test!
DELHI POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 (HINDI) Start Test!
Advertisement
Assam Direct Recruitment Test Series

Latest Test Series

ssc cgl test series

SSC CGL

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
delhi policesi test series

DELHI POLICE SI

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
west bengal psc test series

WEST BENGAL PSC

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
cisf head constable test series

CISF CONSTABLE

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
Junior Associate of the Indian Institute of Bankers(JAIIB) test series

JAIIB

Start Test 30 Full Length Tests View Course
adre 2024 test series

ADRE 2024

Start Test 25000+ QUESTIONS SOLUTIONSView Course
RRB RRC GROUP D test series

RRB RRC GROUP D

Start Test 15000+ QUESTIONS Latest patternView Course
UP POLICE SI test series

UP POLICE SI

Start Test 16000+ QUESTIONS Latest patternView Course
CLICK HERE TO VIEW ALL COURSES