Auditing - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries
Questions
37. An auditor who accepts an audit but does not posses the industry expertise of the business entity
should ______________.
- [A] engage experts.
- [B] obtain knowledge of matters that relate to the nature of entity business.
- [C] inform management about it.
- [D] take help of other auditors.
Answer: Option [B]
38. Audit of banks is an example of __________.
- [A] Statutory audit.
- [B] Balance sheet audit.
- [C] Concurrent audit.
- [D] All of the above.
Answer: Option [D]
⭐ Make GKSeries Your Preferred Source on Google
Add GKSeries as Preferred Source
39. In India balance sheet audit is synonymous to _______________.
- [A] Annual audit.
- [B] Continuous audit.
- [C] Detailed audit.
- [D] Statutory audit.
Answer: Option [A]
40. Balance sheet audit included verification of ________.
- [A] assets
- [B] liabilities
- [C] income and expenditure accounts where appropriate.
- [D] all of the above.
Answer: Option [D]
41. Which of the following is not a fact of EPA?
- [A] Economic audit.
- [B] Efficiency audit.
- [C] Expenditure audit.
- [D] Effectiveness audit.
Answer: Option [C]
42. In determining the level of materiality for an audit what should not be considered?
- [A] Prior years errors.
- [B] The auditor remuneration.
- [C] Adjusted interim financial statement.
- [D] Prior year financial statements.
Answer: Option [B]
43. Which of the following statement is most closely associated with analytical procedure applied at
substantive stage?
- [A] It helps to study relationship among balance sheet accounts.
- [B] It helps to discover material misstatements in the financial statements.
- [C] It helps to identify possible oversights.
- [D] It helps to accumulate evidence supporting the validity of a specific account balance
Answer: Option [D]
44. Of the following, which is the least persuasive type of audit evidence?
- [A] Bank statements obtained from the client
- [B] Documents obtained by auditor from third parties directly.
- [C] Carbon copies of sales invoices inspected by the auditor
- [D] Computations made by the auditor.
Answer: Option [C]
45. Which of the following Auditing Assurance Standard deals with Audit planning?
- [A] AAS-7.
- [B] AAS-8.
- [C] AAS-9.
- [D] AAS-3.
Answer: Option [B]
46. Audit Programme is prepared by ___________.
- [A] the auditor.
- [B] the client.
- [C] the audit assistants.
- [D] the auditor and his audit assistants.
Answer: Option [D]
47. The quantity of audit working papers complied on engagement would most be affected by
_________________.
- [A] management integrity.
- [B] auditor experience and professional judgement.
- [C] Auditor qualification.
- [D] control risk.
Answer: Option [A]
48. Which of the following is not an advantage of the preparation of working paper?
- [A] To provide a basis for review of audit work.
- [B] To provide a basis for subsequent audits
- [C] To ensure audit work is being carried out as per Programme.
- [D] To provide a guide for advising another client on similar issues.
Answer: Option [D]