JOIN ADRE 2.0 Telegram Group

Business Information System - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
1. Processed data is called
  • [A] Field
  • [B] Information
  • [C] Record
  • [D] File

Answer: Option [B]

2. A group of related records constitutes a
  • [A] Database
  • [B] File
  • [C] Information
  • [D] Field

Answer: Option [B]

Advertisement
Article and Schedule Quiz Start Test!

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

3. Which of the following can help you choose a product
  • [A] office automation system
  • [B] management information system
  • [C] transaction processing system
  • [D] decision support system

Answer: Option [D]

4. The intranet that is accessible by outside workers is called
  • [A] Firewall
  • [B] EXTRANET
  • [C] MIS
  • [D] P2P

Answer: Option [B]

5. A tape library will use a robotic component called a(n)____ to change and store multiple tape cartridges
  • [A] backup device
  • [B] redundant system
  • [C] auto loader
  • [D] None of the above

Answer: Option [C]

6. The information system used in the daily running of the business is :
  • [A] TPS
  • [B] OPS
  • [C] OAS
  • [D] All the above

Answer: Option [A]

7. Which of the following is not one of the three main components in a decision support system?
  • [A] Model
  • [B] Communications
  • [C] Data
  • [D] Dialogue

Answer: Option [C]

8. EIS stands for
  • [A] External information system.
  • [B] Extended information system.
  • [C] Electronic information system.
  • [D] Executive information system.

Answer: Option [D]

9. What is Buy-side e-commerce?
  • [A] The use of electronic communications for all business processes
  • [B] Any electronically mediated communication between an organisation and its stakeholders
  • [C] An organisation using electronic media to sell direct to its customers
  • [D] An organisation using electronic media to purchase from its suppliers.

Answer: Option [D]

10. Which of these is a cost/efficiency driver of e-commerce?
  • [A] Improving the range and quality of services offered.
  • [B] Avoid losing market share to businesses already using e-commerce.
  • [C] Increasing speed with which supplies can be obtained.
  • [D] Increasing speed with which supplies can be obtained.

Answer: Option [C]

11. Increasing speed with which supplies can be obtained.
  • [A] Feedback
  • [B] Outputs
  • [C] Control
  • [D] Processing

Answer: Option [B]

12. Which of the following describes exchanges between a system and other systems or a system and any external agencies?
  • [A] Interface
  • [B] Suprasystem
  • [C] Environment
  • [D] Subsystem

Answer: Option [A]

ADRE 2.0 FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Missiles Mock Test Start Test!
SSC MTS Mock Test Start Test
IBPS CLERK MOCK TEST Start Test
SSC MTS 2022 JULY 26 Shift 1 (ENGLISH) Start Test!
SSC GD Previous Year Paper 2021 Nov 17 Shift - I (Hindi) Start Test!
SSC CGL Tier - 1 PYP 2022 April 21 Shift- 1 (ENGLISH) Start Test!
MPSC PAPER I MOCK TEST 1 (ENGLISH) Start Test!
IB Security Assistant Mock test 1 (english) Start Test!
UP POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 Start Test!
DELHI POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 (HINDI) Start Test!
Advertisement
Assam Direct Recruitment Test Series

Latest Test Series

ssc cgl test series

SSC CGL

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
delhi policesi test series

DELHI POLICE SI

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
west bengal psc test series

WEST BENGAL PSC

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
cisf head constable test series

CISF CONSTABLE

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
Junior Associate of the Indian Institute of Bankers(JAIIB) test series

JAIIB

Start Test 30 Full Length Tests View Course
adre 2024 test series

ADRE 2024

Start Test 25000+ QUESTIONS SOLUTIONSView Course
RRB RRC GROUP D test series

RRB RRC GROUP D

Start Test 15000+ QUESTIONS Latest patternView Course
UP POLICE SI test series

UP POLICE SI

Start Test 16000+ QUESTIONS Latest patternView Course
CLICK HERE TO VIEW ALL COURSES