Inventions & Discoveries MCQs - General Knowledge Questions and Answers | Page-4

Questions
31 Who was associated with the creation of Pentium Chip?
A Vinod Dham
B C. Kumar Patel
C Saber Bhatia
D Arun Netravali

Answer: Option [A]
32 Who is the father of cellular phone?
A Fred Morrison
B Linus Torvalds
C Martin Cooper
D Percy Lebaron Spencer

Answer: Option [C]
33 Who introduced the use of artificial heart for surgery?
A Denton Cooly
B Walton Lillehel
C Michael de Bakey
D Christian Barnard

Answer: Option [D]
34 Who discovered electromagnetic nature of light?
A Young
B Maxwell
C Snell
D Newton

Answer: Option [B]
35 Who invented Cinema?
A William Murdock
B Thomas Alva Edison
C Nicolas and Jean Lumiere
D Dr. J. Branden Berger

Answer: Option [C]
36 For which invention is Otto Hahn famous?
A Television
B Atom bomb
C X-rays
D Miner’s safety lamp

Answer: Option [B]
37 Who invented the “Voice Mail”?
A V. Poulsen
B J. A. Fleming
C Gordon Matthews
D Alexander Graham Bell

Answer: Option [C]
38 Who invented optical fibre?
A T. H. Maimah
B Samuel Cohen
C Percy L. Spencer
D Narinder Kapany

Answer: Option [D]
39 What is the name given to the outermost “planetoid” discovered recently in the Solar System?
A Asterix
B Sedan
C Xenon
D Quark

Answer: Option [B]
40 Electron was discovered by
A Max Planck
B Albert Einstein
C Joseph Thomson
D Ernest Rutherford

Answer: Option [C]