General Awareness EBooks Bundle - Get it

use coupon codes at checkout and get additional discount

Inventions & Discoveries MCQs - General Knowledge Questions and Answers | Page-6

Questions
51 Who produced the first automobile?
A Karl Benz
B Rudolf Diesel
C Henry Ford
D Gottleib Daimler

Answer: Option [A]
52 Which among the following events occurred first?
A Jonas E. Salk developed first polio vaccine
B Telecast of talking pictures on television by BBC
C Alexander Fleming discovered penicillin
D John Logy Baird demonstrated first television

Answer: Option [D]
53 Who developed the first automatic automobile?
A Karl Benz
B Rudolf Diesel
C Henry Ford
D Goatleab Daimler

Answer: Option [C]
54 Who discovered North Pole?
A John Cobot
B Robert Peary
C Amundson
D Captain Cook

Answer: Option [B]
55 Who invented vaccination?
A Edward Jenner
B Christian Barnard
C James Simpson
D Alexander Fleming

Answer: Option [A]
56 Who invented the hydrogen bomb?
A Samuel Cohen
B Albert Einstein
C Edward Taylor
D J. Robert Oppenheimer

Answer: Option [C]
57 Which of the following machines was designed by Charles Babbage?
A Arithmetic engine
B Analytical engine
C Tabulating machine
D Punched card

Answer: Option [B]
58 The causative virus of AIDS was isolated in the year of
A 1980
B 1981
C 1983
D 1986

Answer: Option [C]
59 Root pressure is measured by
A Auxanometer
B Manometer
C Atmometer
D Barometer

Answer: Option [A]
60 Which company invented the transistor ratio?
A Panasonic
B Grundig
C Sony
D Telstra

Answer: Option [C]
gkseries ebooks