Advertisement

Nursing Quiz | Nursing Multiple Choice Questions and Answers

Advertisement
Questions
1 Which of the following therorists stressed energy fields in their nursing theory?
A Dorothea Orem
B Helen Neuman
C Rosemarie Parse
D Martha E. Rogers

Answer: Martha E. Rogers
2 In Virginia Henderson's 1966 definition of nursing, a person/client has which of the following numbers of fundamental needs ?
A 7
B 14
C 18
D 22

Answer: 14
Advertisement
3 In Hildegard Peplau's Interpersonal Relations Model, the focus is on which of the following?
A individual
B community
C larger society
D Family

Answer: individual
4 The lowest level of needs in Maslow's Hierarchy of Needs is which of the following?
A safety and security needs
B love and belonging needs
C physiologic needs
D self-esteem needs

Answer: physiologic needs
5 When nurses assist clients in exploring their lifestyle habits and health behaviors to identify health risks, nurses are most likely to use which of the following models?
A medical model
B wellness models
C psychosocial model
D physiological model

Answer: wellness models
6 Nurses, as they progress in their education, will most likely do which of the following things?
A Learn to develop a personal theory of nursing.
B Become less interested in bedside nursing.
C Lose their ability to think critically in clinical areas.
D Have increased enjoyment when doing paperwork.

Answer: Learn to develop a personal theory of nursing.
7 Using Strader's seven-step decision-making process, the nurse needs to first identify the purpose. What must the nurse do next?
A Decide who will be involved in the decision.
B Enlist the cooperation of the client.
C Set the criteria.
D Identify solutions.

Answer: Set the criteria.
8 When the nurse problem solves and has implemented a solution from several solutions identified, the nurse most needs to do which of the following things?
A Discard the solutions that were not selected for implementation.
B Implement a second solution, comparing its usefulness with the first solution.
C Evaluate the effectiveness of the solution implemented.
D Consider the problem solving completed in this case.

Answer: Evaluate the effectiveness of the solution implemented.
9 In the daily practice of nursing, nurses use critical thinking in:
A setting priorities for the day.
B every decision that is made.
C calling the pharmacy to obtain a medication.
D checking supplies in the client's room.

Answer: setting priorities for the day.
10 Which of the following actions by a practical/vocational nursing student represents the best example of deductive reasoning?
A observing that a client is constipated then doing some data gathering on client's health practices
B assessing a client using Maslow's Hierarchy, then defining client's problem in terms of nutrition
C suspecting that a client is not being truthful and checking other sources for information
D identifying several alternative courses of action and deciding on the best course of action

Answer: assessing a client using Maslow's Hierarchy, then defining client's problem in terms of nutrition
11 Which of the following strategies can most help you as a nurse to enhance your ethical practice and client advocacy?
A reading a book on religions of the world
B examining and clarifying your own values
C talking with peers about their beliefs and values
D buying a nursing book on ethical decisions

Answer: examining and clarifying your own values
12 According to the nursing code of ethics, when working as a nurse and a conflict comes up between your client's needs and what the family and/or the physician wants, and/or the hospital policies, your first loyalty is to the:
A hospital.
B client.
C family.
D physician.

Answer: client.
13 You are a student nurse working as a part-time or temporary nursing assistant in a nursing home. The nurse on duty asks you to insert a nasogastric tube in a patient. You have recently passed an examination on putting in a nasogastric tube. Which of the following actions is best on your part?
A Go ahead and insert the nasogastric tube.
B Ask the nurse to supervise you while you insert the tube.
C Call your school instructor for help with your decision.
D Tell the nurse that you cannot legally insert this tube.

Answer: Tell the nurse that you cannot legally insert this tube.
14 When the licensed practical/vocational nurse is checking the physician's orders against the medication record prior to setting up medications, the nurse discovers a medication error made on the previous shift. The nurse reports this error to the supervising nurse. Which of the following persons will need to fill out an incident report?
A licensed practical/vocational nurse who discovered the error
B licensed nurse who committed the medication error the previous shift
C supervising nurse who is in charge of the nursing care unit
D primary nurse assigned to this client the previous day

Answer: licensed practical/vocational nurse who discovered the error
15 When documenting an assigned client's record during and at the end of the shift, the nurse must keep in mind which of the following facts?
A In order to get the care done for all assigned clients, the charting must be as brief as possible.
B The proper format, such as SOAP or PIE, as chosen by the hospital, must be adhered to.
C The chart is a legal document and may be all a nurse has to support care that was given if called to court.
D Clients need to be assessed and the care documented at least once every hour during the shift.

Answer: The chart is a legal document and may be all a nurse has to support care that was given if called to court.
16 When an LVN/LPN is working for a health-care organization that has professional liability insurance, the nurse needs to base a decision on whether to buy individual professional liability insurance on which of the following things?
A the possibility that the organization could countersue the nurse in a lawsuit
B the cost of professional liability insurance to the nurse
C the amount and type of coverage the health-care organization carries
D the number of hours worked and the type of nursing work

Answer: the possibility that the organization could countersue the nurse in a lawsuit
17 You are the nurse working with an elderly, competent client who refuses a vitamin B injection ordered by the physician. The family insists that this injection be given, and you give it while the client is objecting. Even though the client improves, the client contacts a lawyer. From your knowledge of nursing and the law, you realize that you:
A did the right thing because the client improved.
B should have had the family put their request in writing.
C have commited an assault against the client.
D have committed an act of battery against the client.

Answer: have committed an act of battery against the client.
18 When working as a licensed vocational nurse, you determine that your client scheduled for surgery does not understand the physician's earlier explanation of the surgery. The client is asking many questions about the risks and seems worried. Which of the following actions would be best on your part?
A Quickly explain the surgery procedures and the risks to the client.
B Cancel the surgery
C Ask your supervising RN to explain the surgery procedure and its risks.
D Notify the physician.

Answer: Notify the physician.
19 The newly licensed practical/vocational nurse begins work on a hospital unit where LPNs/LVNs are allowed to start intravenous fluids. The physician orders intravenous fluids to be started on one of this nurse's assigned clients. Which of the following actions would be most necessary on the part of this newly hired and newly licensed nurse before starting an intravenous on the client?
A Check the hospital policy and check on any certification required.
B Ask another nurse to do a supervised check on administering IVs.
C Ask one of your nursing-school instructors to refresh your skills.
D Take a continuing-education IV course to make sure you have the skills.

Answer: Check the hospital policy and check on any certification required.
20 When a nurse is tried under criminal law, the nurse is being brought to trial by:
A society as a whole.
B the plaintiff's lawyer
C an organization
D an individual.

Answer: society as a whole.
Advertisement
Advertisement

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL