UGC NET(National Eligibility Test) Indian Culture - Previous Years Solved Papers | Paper III November 2017

Questions
1. With which of the following human ancestors the Middle Palaeolithic culture is associated ?
  • (1) Anatomically modern humans
  • (2) Archaic Homo Sapiens
  • (3) Denisovans
  • (4) Homo Erectus

Answer:(1)

2. Which of the following sites has yielded the oldest remains of ostrich egg beads ?
  • (1) Bhimbetka
  • (2) Chaturbhuj Nala
  • (3) Chirand
  • (4) Patne

Answer:(4)

3. Which Harappan site excavated in the recent past has yielded the evidence of a terracotta model of plough ?
  • (1) Allahdino
  • (2) Banawali
  • (3) Kuntasi
  • (4) Rakhigarhi

Answer:(2)

4. At which site a seal of Persian Gulf origin has been found ?
  • (1) Dholavira
  • (2) Kalibangan
  • (3) Lothal
  • (4) Rangpur

Answer:(1)

5. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below the lists :

indian culture november 2017 paper iii q 5

Code :
  • (1) (i) (iii) (iv) (ii)
  • (2) (iv) (ii) (iii) (i)
  • (3) (i) (iv) (ii) (iii)
  • (4) (iii) (i) (iv) (ii)

Answer:(3)

6. At which site the overlap of Harappan and P G W cultures has been found ?
  • (1) Atranjikhera
  • (2) Bhagwanpura
  • (3) Hastinapur
  • (4) Ropar

Answer:(2)

7. The Vedic Aryans performed the Sulagava sacrifice to placate which of the following deities ?
  • (1) Nirriti
  • (2) Pushan
  • (3) Rudra
  • (4) Varuna

Answer:(3)

8. The hymns of the IXTH Mandala of Rigveda Samhita are devoted to which deity ?
  • (1) Agni
  • (2) Indra
  • (3) Mitra
  • (4) Soma

Answer:(4)

9. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below the lists :

indian culture november 2017 paper iii q 9

Code :
  • (1) (i) (iii) (iv) (ii)
  • (2) (iii) (iv) (i) (ii)
  • (3) (iv) (ii) (iii) (i)
  • (4) (iii) (i) (iv) (ii)

Answer:(4)

10. Who among the following had authored the ‘Vedanga Jyotisha’ ?
  • (1) Aryabhata
  • (2) Brahmagupta
  • (3) Lagadha
  • (4) Varahamihira

Answer:(3)

11. Upanayana, the most important of Indian Sansakaras, finds the earliest mention in which Sanhita ?
  • (1) Rigveda
  • (2) Yajurveda
  • (3) Samaveda
  • (4) Atharvaveda

Answer:(4)

12. Who among the following was the well-known learned king of Kashi during the Upanishadic period ?
  • (1) Ajatasatru
  • (2) Brahmadatta
  • (3) Pravahana Jaivali
  • (4) Svetaketu

Answer:(1)

13. Which of the following are OCP sites ?

(a) Jodhpura

(b) Gilund

(c) Jhinjhana

(d) Saipai

Code : ul>
  • (1) (a), (b), (c)
  • (2) (b), (c), (d)
  • (3) (a), (c), (d)
  • (4) (a), (b), (c), (d)
  • Answer:(3)

    14. According to theJaina tradition who among the following Tirthankars hailed from the same Yadava clan as Krishna ?
    • (1) Adinatha
    • (2) Neminatha
    • (3) Mallinatha
    • (4) Santinatha

    Answer:(2)

    15. Copper harpoons have been found at which of the following ?

    (a) Ahichchhatra

    (b) Ayodhya

    (c) Hastinapur

    (d) Sisupalgarh

    Code :
    • (1) (a) and (b)
    • (2) (b) and (c)
    • (3) (a) and (d)
    • (4) (c) and (d)

    Answer:(4)

    16. Which of the following contemporary states issued the mandate that any person found to be welcoming the Buddha would be fined 500 karshapanas ?
    • (1) Avanti
    • (2) Malla
    • (3) Sakya
    • (4) Vatsa

    Answer:(2)

    17. Who among the following had been teachers of Siddhartha Gautam before he attained enlightenment ?

    (a) Alara Kalama

    (b) Kasyapa

    (c) Makkhali Gosala

    (d) Udraka Ramaputra

    Code :
    • (1) (a) only
    • (2) (a) and (c)
    • (3) (a) and (d)
    • (4) (b) and (d)

    Answer:(3)

    18. Earliest remains of Jaina art have been found at :
    • (1) Badami
    • (2) Bhilsa
    • (3) Ellora
    • (4) Mathura

    Answer:(4)

    19. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other as Reason (R).

    Assertion (A) : Buddha denied the authority of the Vedas and the Vedic gods.

    Reason (R) : He was against the Brahmanas.

    In the context of the above two statements which of the following is correct ?
    • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
    • (2) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).
    • (3) (A) is true, but (R) is false.
    • (4) (A) is false, but (R) is true.

    Answer:(3)

    20. The followers of which religious sect of early India did not carry an alms-bowl and received alms in bare hands ?
    • (1) Ajivikas
    • (2) Charvakas
    • (3) Jatilas
    • (4) Niganthas

    Answer:(1)

    21. Which of the following towns are said to have been venues of the Tamil Sangams ?

    (a) Kanchipuram

    (b) Kapatapuram

    (c) Madura

    (d) Tanjavur

    Code :
    • (1) (a) and (b)
    • (2) (b) and (c)
    • (3) (a) and (c)
    • (4) (c) and (d)

    Answer:(2)

    22. What does the term ‘Bhumichchhidra’, as mentioned in the chapter entitled ‘Bhumichchhidra Vidhanam’ of Kautilya’s Arthasastra, mean ?
    • (1) Cultivable Land
    • (2) Uncultivable Land
    • (3) Demarcated Land
    • (4) Donated Land

    Answer:(2)

    23. Given below are two statements one labelled as Assertion (A) and the other as Reason (R).

    Assertion (A) : Megasthanes, the Greek envoy to the Mauryan court, who wrote a detailed account of the then India, declared that there were no slaves in India.

    Reason (R) : He was certainly wrong. Different types of slavery are recognised in ancient Indian Smriti literature and other works.

    In the context of the above two statements which of the following is correct ?
    • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
    • (2) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).
    • (3) (A) is true, but (R) is false.
    • (4) (A) is false, but (R) is true.

    Answer:(4)

    24. Yapaniya is a branch of :
    • (1) Buddhism
    • (2) Jainism
    • (3) Saivism
    • (4) Vaisnavism

    Answer:(2)

    25. Arrange the following works in the chronological order :

    (a) Buddhacharita

    (b) Harshacharita

    (c) Mahaviracharita

    (d) Ramcharita

    Code :
    • (1) (a), (c), (b), (d)
    • (2) (a), (b), (c), (d)
    • (3) (d), (a), (b), (c)
    • (4) (d), (a), (c), (b)

    Answer:(2)

    26. Which of the following inscriptions makes the earliest reference to zero ?
    • (1) Aphasad inscription of Aditysena
    • (2) Gwalior inscription of Mihira Bhoja
    • (3) Hathigumpha inscription of Kharavela
    • (4) Nasik inscription of Gautamiputra Satakarni

    Answer:(2)

    27. Buddha is depicted in an anthropomorphic form for the first time on the coins of :
    • (1) Kujula Kadphises
    • (2) Kanishk I
    • (3) Menander
    • (4) Vasudeva

    Answer:(2)

    28. Arrange the following Eras in the chronological order :

    (a) Kali Era

    (b) Saka Era

    (c) Valabhi Era

    (d) Vikrama Era

    Code :
    • (1) (a), (d), (b), (c)
    • (2) (a), (b), (c), (d)
    • (3) (d), (b), (c), (a)
    • (4) (d), (c), (b), (a)

    Answer:(1)

    29. On which of the following coins Lord Vishnu is depicted as giving three round objects to a king ?
    • (1) Asvamedha type of Kumaragupta I
    • (2) Chakravikram type of Chandragupta II
    • (3) Standard type of Samudragupta
    • (4) Tiger - slayer type of Samudragupta

    Answer:(2)

    30. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below the lists :

    indian culture november 2017 paper iii q 30

    Code :
    • (1) (ii) (iv) (i) (iii)
    • (2) (i) (iii) (ii) (iv)
    • (3) (ii) (i) (iv) (iii)
    • (4) (i) (iii) (iv) (ii)

    Answer:(4)

    31. Which of the following is correctly matched ?
    • (1) Aparajitaprichchha - Philosophy
    • (2) Ashtangasangrha - Yoga
    • (3) Brahma Siddhanta - Astronomy
    • (4) Lilavati - Drama

    Answer:(3)

    32. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below the lists :

    indian culture november 2017 paper iii q 32

    Code :
    • (1) (ii) (iii) (iv) (i)
    • (2) (i) (ii) (iii) (iv)
    • (3) (iii) (iv) (ii) (i)
    • (4) (ii) (i) (iv) (iii)

    Answer:(1)

    33. Which stone has been used in the building of Mamallapuram temples ?
    • (1) Basalt
    • (2) Granite
    • (3) Sandstone
    • (4) Schist

    Answer:(2)

    34. Arrange the following temples in the chronological order :

    (a) Dashavatara temple Deogarh

    (b) Lingaraja temple Bhubaneshwar

    (c) Mahabodhi temple Bodhagaya

    (d) Sun temple Modhera

    Code :
    • (1) (a), (b), (c), (d)
    • (2) (a), (c), (b), (d)
    • (3) (c), (a), (d), (b)
    • (4) (c), (b), (d), (a)

    Answer:(2)

    35. In the absence of a son, who among the following has accepted the rights of women to inherit ?
    • (1) Baudhayana
    • (2) Manu
    • (3) Parasara
    • (4) Yajnavalkya

    Answer:(4)

    36. Who among the following were important philosophers of the Vijnanavada school ?

    (a) Asanga

    (b) Dignaga

    (c) Dharmakirti

    (d) Vasubandhu

    Code :
    • (1) (a) and (d) only
    • (2) (a), (b) and(c) only
    • (3) (b), (c) and(d) only
    • (4) (a), (b), (c) and (d)

    Answer:(4)

    37. Who taught the doctrine of Prapatti ?
    • (1) Basava
    • (2) Madhva
    • (3) Ramanuja
    • (4) Sankara

    Answer:(3)

    38. Arrange the following monuments in the chronological order :

    (a) Bhitargaon brick temple

    (b) Lad Khan temple, Aihole

    (c) Parsvanatha temple, Khajuraho

    (d) Pujashila-prakara, Madhyamika

    Code :
    • (1) (a), (d), (b), (c)
    • (2) (d), (a), (b), (c)
    • (3) (d), (b), (c), (a)
    • (4) (a), (b), (c), (d)

    Answer:(2)

    39. Which of the following ports were located on the eastern coast of South India ?

    (a) Kaveripattinam

    (b) Korkai

    (c) Musiri

    (d) Tondi

    Code :
    • (1) (a) and (b)
    • (2) (b) and (c)
    • (3) (a) and (d)
    • (4) (c) and (d)

    Answer:(1)

    40. Which one of the following is an important source for the study of ancient culture of Kashmir ?
    • (1) Himvat Khanda of Skanda Purana
    • (2) Matsya Purana
    • (3) Nilmata Purana
    • (4) Vishnudharmottara Purana

    Answer:(3)

    41. Which of the Sultan narrated the following incident of his childhood ? ‘Once a member of the family gave me a small piece of money and said : “Go to the market and bring me some grapes.” I lost the money in the way and as I was of tender age, I began to cry out of fear ... A durwesh took me by hand, and purchased some grapes for me. He then asked, “When you attain to power and dominion will you always regard devotees and ascetics with reverence, and watch over their welfare ?” I gave him my promise.’ :
    • (1) Sultan Qutbuddin Aibek
    • (2) Sultan Iltutmish
    • (3) Sultan Balban
    • (4) Sultan Jalaluddin Khalji

    Answer:(2)

    42. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below the

    indian culture november 2017 paper iii q 42

    Code :
    • (1) (i) (iv) (ii) (iii)
    • (2) (iv) (iii) (i) (ii)
    • (3) (iii) (ii) (iv) (i)
    • (4) (ii) (iii) (i) (iv)

    Answer:(2)

    43. Who had propagated the doctrine of Wahdat al-Wujud (Unity of Existence) which began to influence sufi circles in India by the latter half of the fourteenth century ?
    • (1) Ibn al - Arabi
    • (2) Bayazid
    • (3) Shaikh Mubarak
    • (4) Saiyid Muhammad

    Answer:(1)

    44. Which one of the following is not the work of Amir Khusrau ?
    • (1) Miftahul Futuh
    • (2) Naat-i Muhammadi
    • (3) Matlaul Anwar
    • (4) Qiranus Sadain

    Answer:(2)

    45. Who is known to have praised India as Hindustan in the following words ? ‘Great is the prosperity of the country of Hindustan. Heaven itself is jealous of this garden. Its territories are an ornament to the face of the earth.
    • (1) Amir Khusrau
    • (2) Isami
    • (3) Ibn Battuta
    • (4) Hasan Nizami

    Answer:(2)

    46. Which of the Sultans of Kashmir also opened technical schools where people were taught paper-making, book-binding, and other arts which he had introduced into the state ?
    • (1) Shihabuddin
    • (2) Sikander
    • (3) Zain-ul Abidin
    • (4) Haider Shah

    Answer:(3)

    47. Which one of the following is the largest true domes in India ?
    • (1) Alai Darwaza
    • (2) Humayun’s Tomb
    • (3) Tomb of Abdur Rahim Khan i Khanan
    • (4) Gol Gumbaz, Bijapur

    Answer:(4)

    48. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below the lists :

    indian culture november 2017 paper iii q 48

    Code :
    • (1) (iii) (iv) (i) (ii)
    • (2) (ii) (iii) (iv) (i)
    • (3) (i) (iii) (ii) (iv)
    • (4) (iv) (ii) (i) (iii)

    Answer:(1)

    49. Which of the following statements are correct ?

    (a) Raja Krishna Deva Raya of Vijayanagar Empire was a gifted scholar both in Telugu and Sanskrit.

    (b) He was also a voluminous writer, although only two of his works are extant.

    (c) According to tradition, his court was adorned by eight celebrated poets, who were known as the astha-diggajas.

    (d) He extended his patronage to Telugu, Kannada and Tamil poets alike.

    Select the correct answer from the code given below :
    • (1) Only (a) and (b)
    • (2) Only (c) and (d)
    • (3) Only (b), (c) and (d)
    • (4) (a), (b), (c) and (d)

    Answer:(4)

    50. ‘He restored harmony between the Vaishnavas and the Jains, and his pronouncement on this occasion almost echoes Asoka’s edict of toleration’. Who was this ruler of Vijayanagar Empire ?
    • (1) Harihara I
    • (2) Bukka I
    • (3) Harihara II
    • (4) Deva Raya I

    Answer:(2)

    51. Abul Fazl writes that, “He (Akbar) grieved at the departure of this memorial of former sages. He often said that the Mir was his Vakil, philosopher, physician and astronomer, and that no one could understand the amount of his grief for him. “Had he fallen into the hands of the Franks, and they had demanded all my treasurers in exchange for him, I should gladly have entered into such a profitable traffic, and have bought that precious jewel cheap”. On whose death Akbar was grieving ?
    • (1) Mir Murtaza
    • (2) Mir Muhammad Ibrahim
    • (3) Mir Fathullah Shirazi
    • (4) Mir Muhammad Sa‘id

    Answer(3)

    52. Which one is not the twelve edicts of emperor Jahangir ?
    • (1) Whatever on the routes there occur cases of theft and robbery, and the place is at some distance from inhabited sites, let the jÂgirdars of the area layout a serai and mosque and dig a well, so that people settle there; if the spot is near khalisa territory, let its officers do the same.
    • (2) 18 Rabi I, which is my birthday, for a period of days equal to the years of my life, no animals should be slaughtered; and a prohibition of animal slaughter was likewise made for two days in every week.
    • (3) Prophet’s law (Shari’at-i Nabawi) which had withered like a red flower by the winter wind should be renewed.
    • 4) A government collector or a jagirdÂr should not without permission inter-marry with the people of the pargana in which he might be.

    Answer:(3)

    53. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below :

    indian culture november 2017 paper iii q 53

    Code :
    • (1) (ii) (iv) (i) (iii)
    • (2) (iii) (i) (iv) (ii)
    • (3) (i) (iii) (ii) (iv)
    • (4) (iv) (ii) (iii) (i)

    Answer:(2)

    54. Printing in Tamil began under missionary auspices. Which was the first work printed in 1677 ?
    • (1) Paramartha-Guru-Kathai
    • (2) Vaman Kathai
    • (3) Kiristhava Vedopadesam
    • (4) Virama-Muni

    Answer:(3)

    55. Which one of the following is not the biography of the nobles ?
    • (1) Zakhirat - ul Khawanin
    • (2) Tazkirat-ul Umara
    • (3) Mirat-i Ahmadi
    • (4) Maasir-ul Umara

    Answer:(3)

    56. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other as Reason (R) :

    Assertion (A) : The movement of painters from Shiraz brought about the cross-fertilisation of Shirazi and Indian art techniques which upset the rigid application of theoretical rules to contemporary Indian painting.

    Reason (R) : A major watershed in Indo-Persian painting is the Nimat-Nama illustrated in Malwa in the early sixteenth century.

    In the context of the above two statements which of the following is correct ?
    • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
    • (2) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).
    • (3) (A) is true, but (R) is false.
    • (4) (A) is false, but (R) is true.

    Answer:(1)

    57. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R) :

    Assertion (A) : By the sixteenth century Hindu Service castes - Khatris, Kayasths, Brahmins and others became indispensable in the operation of government.

    Reason (R) : They supplied young recruits to serve as apprentices who already, through training in the family, had been schooled in official Persian terminology, accounting, and reporting methods as well as the difficult chancery script.

    In the context of the above two statements which of the following is correct ?
    • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
    • (2) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).
    • (3) (A) is true, but (R) is false.
    • (4) (A) is false, but (R) is true.

    Answer:(1)

    58. Who among the following wrote a letter to a friend to let Balkrishan copy, from a book in the latter’s possession, the poem (qasida), Bahr-i Abrar : “If the friend would not trust him with the book, Balkrishan will sit in your mosque for one or two days and transcribe it there.” ?
    • (1) Abdul Haq
    • (2) Shaikh Jalal Hisari
    • (3) Muhammad Ghaus Shattari
    • (4) Shaikh Munawwar

    Answer:(2)

    59. Given below are two statements one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R) :

    Assertion (A) : It was the college of Fort William that made printing and publishing in the classical and vernacular languages possible in India on a large scale.

    Reason (R) : Like James Mill, Cornwallis distrusted oriental despotism and sought legal solutions to socio-cultural problems of India.

    In the context of the above two statements which of the following is correct ?
    • (1) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).
    • (2) Both (A) and (R) are true but (R) is not the correct explanation of (A).
    • (3) (A) is true, and (R) is false.
    • (4) (A) is false, but (R) is true.

    Answer:(2)

    60. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below :

    indian culture november 2017 paper iii q 60

    Code :
    • (1) (ii) (iv) (iii) (i)
    • (2) (iv) (iii) (i) (ii)
    • (3) (ii) (i) (iv) (iii)
    • (4) (i) (ii) (iv) (iii)

    Answer:(3)

    61. Who said, “Before Asia is in a position to co-operate with the cultures of Europe, she must base her own structure on a synthesis of all the different cultures which she has.” ?
    • (1) Keshub Chandra Sen
    • (2) Swami Vivekanand
    • (3) Rabindranath Tagore
    • (4) Mrs. Annie Besant

    Answer:(3)

    62. The writings of which of the following persons have not enriched Bengali Drama ?
    • (1) Dinabandu Mitra
    • (2) Girish Chandra Ghosh
    • (3) Rasik Krishna Malik
    • (4) Madusudhan Dutt

    Answer:(3)

    63. Select the incorrect pair from the following :
    • (1) Punjab University - 1882
    • (2) Allahabad University - 1887
    • (3) Osmania University - 1897
    • (4) Jamia Milia Islamia University - 1920

    Answer:(3)

    64. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below.

    indian culture november 2017 paper iii q 64

    Code :
    • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
    • (2) (iv) (iii) (i) (ii)
    • (3) (ii) (iv) (i) (iii)
    • (4) (iii) (i) (iv) (ii)

    Answer:(2)

    65. Who said, “There are higher powers that rule the destiny of things and it may be the will of providence that the cause I represent may prosper more by my suffering than by my remaining free”.
    • (1) Lala Lajpat Rai
    • (2) Lokmanya B.G. Tilak
    • (3) Mahatma Gandhi
    • (4) Bhagat Singh

    Answer:(2)

    66. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below :

    indian culture november 2017 paper iii q 66

    Code :
    • (1) (i) (ii) (iii) (iv)
    • (2) (ii) (iv) (i) (iii)
    • (3) (iii) (i) (ii) (iv)
    • (4) (iv) (iii) (i) (ii)

    Answer:(4)

    67. To which region of India, belong the forms of folk performances - Khel, Lavani, Gondhal and Tamasha ?
    • (1) Bengal
    • (2) Tamil Nadu
    • (3) Andhra Pradesh
    • (4) Maharashtra

    Answer:(4)

    68. Where did Pandit V.D. Paluskar establish the first Gandharva Mahavidyalaya ?
    • (1) Pune
    • (2) Baroda
    • (3) Karachi
    • (4) Lahore

    Answer:(4)

    69. Whose ‘Garden City’ concept inspired Edwin L. Lutyen while planning New Delhi’s architecture ?
    • (1) Ebenezer Howard
    • (2) William Emerson
    • (3) Charles Mant
    • (4) F.L. Wright

    Answer:(1)

    70. To which musical genre did the musical trinity - Tyagaraja, Muthuswami Dikshitar and Shyama Sastri - made remarkable contribution in terms of both style and composition ?
    • (1) Western Music
    • (2) Ghazal Sangit
    • (3) Carnatik Music
    • (4) Rabindra Sangeet

    Answer:(3)

    71. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below :

    indian culture november 2017 paper iii q 71

    Code :
    • (1) (ii) (i) (iv) (iii)
    • (2) (iv) (iii) (i) (ii)
    • (3) (iii) (iv) (i) (ii)
    • (4) (iv) (i) (ii) (iii)

    Answer:(2)

    72. Who designed Allahabad University Building (1887) in Indo-Islamic style ?
    • (1) Charles Wyatt
    • (2) George Gilbert Scott
    • (3) Swinton Jacob
    • (4) Herbert Baker

    Answer:(3)

    73. Match List - I with List - II and select the correct answer from the code given below :

    indian culture november 2017 paper iii q 73

    Code :
    • (1) (i) (iv) (ii) (iii)
    • (2) (iii) (iv) (ii) (i)
    • (3) (ii) (i) (iv) (iii)
    • (4) (iv) (iii) (i) (ii)

    Answer:(2)

    74. Who among the following did not influence Mahatma Gandhi during his formative years ?
    • (1) Henry David Thoreau
    • (2) John Ruskin
    • (3) Leo Tolstoy
    • (4) John Stuart Mill

    Answer:(4)

    75. Match the List - I with List - II and select the correct answer from the code given below :

    indian culture november 2017 paper iii q 75

    Code
    • (1) (iv) (ii) (i) (iii)
    • (2) (ii) (i) (iii) (iv)
    • (3) (i) (iv) (ii) (iii)
    • (4) (ii) (iv) (i) (iii)

    Answer:(3)

    UGC NET Indian Culture November 2017 Paper II