Online GK Series

This site is dedicated to the aspirants of competitive exams SSC, UPSC, Railways, Bank, GATE and NET

Rio Olympics 2016 - General Knowledge Questions and Answers | Page 2

11 Who won the first individual Gold medal at the Rio Olympics 2016 ?

Answer: Katie Ledecky of USA won the first individual gold medal in 400m freestyle with world record.
12 Who won the first medal for India in Rio olympics ?

Answer: Freestyle wrestler Sakshi Malik won bronze medal in 58Kg category.
13 Who is the first woman of India to win a medal in wrestling competition in olympics ?

Answer: Sakshi Malik at 2016 summer olympics.
14 How many athletes participated for India in 2016 olympics ?

Answer:Total 117 athletes at Rio from India. In previous olympics number of participants from India was 83.
15 Which Indian woman won the olympic silver medal in badminton at RIO olympics 2016 ?

Answer: P. V. Sindhu (Pusarla Venkata Sindhu) won silver medal in women's singles.
16 What is the theme of Rio olympics 2016 ?

Answer: World peace and Environment.
17 The motto of Rio olympic games :

Answer: A New World.
18 What is the venue of next olympic games to be held on 2020 ?

Answer: Tokyo, Japan.
19 The total number of events in Rio olympics 2016 :

Answer: 306
20 Which cricket legend presented BMW cars to PV Sindhu, Sakshi Malik, Dipa Karmakar and P. Gopichand ?

Answer: Sachin Tendulkar.


Please Like Us