JOIN ADRE 2.0 Telegram Group

Accounting - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
1. What is the main objective of financial accounting?
  • [A] profit and loss account only
  • [B] balance sheet only
  • [C] both P & L account and balance sheet
  • [D] trial balance only

Answer: Option [C]

2. According to which concept the owners are considered to be different from the business
  • [A] business entity concept
  • [B] going concern concept
  • [C] money measurement concept
  • [D] accounting period concept

Answer: Option [A]

Advertisement
Article and Schedule Quiz Start Test!

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

3. According to which concept all the transactions are measurable in the terms of money are recorded in accounts?
  • [A] business entity concept
  • [B] going concern concept
  • [C] money measurement concept
  • [D] accounting period concept

Answer: Option [C]

4. While putting the value or price of an entity in financial records the lowest price is recorded not the current price or current market value. This is known as
  • [A] Business Entity Concept
  • [B] Conservatism
  • [C] Expenditure Concept
  • [D] Money Measurment Concept

Answer: Option [B]

5. Which of the following is related to Scientific system of maintaining account?
  • [A] single entry
  • [B] double entry
  • [C] contra entry
  • [D] book entry

Answer: Option [B]

6. Which of the following defines outstanding salary account?
  • [A] natural personal account
  • [B] artificial personal account
  • [C] representative personal account
  • [D] real account

Answer: Option [C]

7. Debit the receiver, credit the giver is rule for
  • [A] personal account
  • [B] tangible real account
  • [C] nominal account
  • [D] representative personal account

Answer: Option [A]

8. Interest earned is a
  • [A] personal account
  • [B] real account
  • [C] nominal account
  • [D] Intangible real account

Answer: Option [C]

9. Investment is a
  • [A] personal account
  • [B] real account
  • [C] nominal account
  • [D] representative personal account

Answer: Option [B]

10. Trading account is a
  • [A] personal account
  • [B] real account
  • [C] nominal account
  • [D] none of the above

Answer: Option [C]

11. Profit and loss account starts with
  • [A] net profit
  • [B] net loss
  • [C] gross profit
  • [D] none of the above

Answer: Option [C]

12. All revenue incomes are credited to
  • [A] manufacturing account
  • [B] trading account
  • [C] profit and loss account
  • [D] none of the above

Answer: Option [C]

ADRE 2.0 FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Missiles Mock Test Start Test!
SSC MTS Mock Test Start Test
IBPS CLERK MOCK TEST Start Test
SSC MTS 2022 JULY 26 Shift 1 (ENGLISH) Start Test!
SSC GD Previous Year Paper 2021 Nov 17 Shift - I (Hindi) Start Test!
SSC CGL Tier - 1 PYP 2022 April 21 Shift- 1 (ENGLISH) Start Test!
MPSC PAPER I MOCK TEST 1 (ENGLISH) Start Test!
IB Security Assistant Mock test 1 (english) Start Test!
UP POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 Start Test!
DELHI POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 (HINDI) Start Test!
Advertisement