Accounting - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
37. In funds flow statement, outflow of funds on account of operations is
  • [A] application of fund
  • [B] source of cash
  • [C] application of cash
  • [D] source of fund

Answer: Option [A]

38. In funds flow statement, repayment of long-term loans is
  • [A] application of fund
  • [B] source of cash
  • [C] application of cash
  • [D] source of fund

Answer: Option [A]

Advertisement
Article and Schedule Quiz Start Test!

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

39. In adjusted P & L account, depreciation on fixed assets will be
  • [A] debited
  • [B] credited
  • [C] ignored
  • [D] deducted

Answer: Option [A]

40. Cash flow analysis is based on the
  • [A] capital
  • [B] fixed assets
  • [C] cash concept of funds
  • [D] working capital

Answer: Option [C]

41. In cash flow statement, increase in current asset
  • [A] increases cash
  • [B] decreases cash
  • [C] increases working capital
  • [D] decreases working capital

Answer: Option [B]

42. In cash flow statement, opening balances of bank balance is posted in which side of the statement
  • [A] sources of cash
  • [B] application of cash
  • [C] sources of funds
  • [D] application of funds

Answer: Option [A]

43. In cash flow statement, closing balances of bank balance is posted in which side of the statemen
  • [A] sources of cash
  • [B] application of cash
  • [C] sources of funds
  • [D] application of funds

Answer: Option [B]

44. Production cost under marginal costing includes
  • [A] prime cost only
  • [B] prime cost and fixed overhead
  • [C] prime cost and variable overhead
  • [D] prime cost, variable overhead and fixed overhead

Answer: Option [C]

45. Contribution margin is equal to
  • [A] fixed cost - loss
  • [B] profit + variable cost
  • [C] sales - fixed cost- profit
  • [D] sales - profit

Answer: Option [A]

46. P/V Ratio is an indicator of
  • [A] the rate at which goods are sold
  • [B] the volume of sales
  • [C] the volume of profit
  • [D] the rate of profit

Answer: Option [D]

47. An increase in variable costs
  • [A] increases p/v ratio
  • [B] increases the profit
  • [C] reduces contribution
  • [D] increases margin of safety

Answer: Option [C]

48. CVP analysis is most important for the determination of
  • [A] sales revenue necessary to equal fixed costs
  • [B] relationship between revenues and costs at various levels of operations
  • [C] variable revenues necessary to equal fixed costs
  • [D] volume of operations necessary to Break-even

Answer: Option [A]

ADRE 2.0 FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Missiles Mock Test Start Test!
SSC MTS Mock Test Start Test
IBPS CLERK MOCK TEST Start Test
SSC MTS 2022 JULY 26 Shift 1 (ENGLISH) Start Test!
SSC GD Previous Year Paper 2021 Nov 17 Shift - I (Hindi) Start Test!
SSC CGL Tier - 1 PYP 2022 April 21 Shift- 1 (ENGLISH) Start Test!
MPSC PAPER I MOCK TEST 1 (ENGLISH) Start Test!
IB Security Assistant Mock test 1 (english) Start Test!
UP POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 Start Test!
DELHI POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 (HINDI) Start Test!
Advertisement
Assam Direct Recruitment Test Series

Latest Test Series

ssc cgl test series

SSC CGL

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
delhi policesi test series

DELHI POLICE SI

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
west bengal psc test series

WEST BENGAL PSC

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
cisf head constable test series

CISF CONSTABLE

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
Junior Associate of the Indian Institute of Bankers(JAIIB) test series

JAIIB

Start Test 30 Full Length Tests View Course
adre 2024 test series

ADRE 2024

Start Test 25000+ QUESTIONS SOLUTIONSView Course
RRB RRC GROUP D test series

RRB RRC GROUP D

Start Test 15000+ QUESTIONS Latest patternView Course
UP POLICE SI test series

UP POLICE SI

Start Test 16000+ QUESTIONS Latest patternView Course
CLICK HERE TO VIEW ALL COURSES