Current Affairs 2021 PDF

To crack any competitive exam like SSC, Railways, Insurance, UPSC, CLAT, Banking, State PSC Exams and other exams it is very important to answer all current affairs questions correctly. Gkseries Updates Current Affairs and Q&A packages in compiled and sorted topic wise to ensure easy accessibility of the information.

Buy Now

C++ Short Questions & Answers | C Plus Plus Programming Language Quiz

Questions
25. The class which derives the property from other is called as ________.
  • [A] super
  • [B} derived
  • [C} subordinarte
  • [A] base

Answer: Option [B]

26. The other name for derived class is __________
  • [A] subclass
  • [B} super class
  • [C} subordinate class
  • [A] base class

Answer: Option [A]

27. What does your class can hold?
  • [A] data
  • [B} functions
  • [C} both a & b
  • [A] none of the mentioned

Answer: Option [C]

28. ___________ is an entry controlled looping statement.
  • [A] for
  • [B} repeat
  • [C} until
  • [A] do..while

Answer: Option [A]

29. Which of the following is an exit controlled looping statement
  • [A] for
  • [B} while
  • [C} do..while
  • [A] repeat

Answer: Option [C]

30. What is the index number of the last element of an array with 9 elements?
  • [A] 9
  • [B} 8
  • [C} 0
  • [A] Programmer-defined

Answer: Option [B]

31. Which of the following accesses the seventh element stored in array?
  • [A] array[6];
  • [B} array[7];
  • [C} array(7);
  • [A] array;

Answer: Option [A]

32. When a class A inhereits its properties from class B and class C, then the inheritance is said to be ___________ inheritance
  • [A] multiple
  • [B} multilevel
  • [C} single
  • [A] hybrid

Answer: Option [A]

33. Polymorphism is not implemented through ____________.
  • [A] function overloading
  • [B} operator overloading
  • [C} operator overloading
  • [A] contructors and destructors

Answer: Option [D]

34. ____________ function specifies the required number of fields to be used while displaying the output value
  • [A] with()
  • [B} width()
  • [C} fill()
  • [A] setf()

Answer: Option [B]

35. ____________ function clears the flags.
  • [A] width()
  • [B} precision()
  • [C} unsetf()
  • [A] setf()

Answer: Option [C]

36. The primary difference between float and double is in the ____ of the value they hold.
  • [A] address.
  • [B} magnitude.
  • [C} sign.
  • [A] decimal point.

Answer: Option [B]

Month-wise Current Affairs 2021

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test