Books and Authors - Multiple Choice Questions and Answers | Page-13

Questions
121 Karl Marx’s book ‘Das Capital’ was published in
A 1867
B 1868
C 1869
D 1870

Answer: Option [A]
122 Which of the following books has been written by Kamala Das?
A Earth and Ashes
B Witness the Night
C The Red Devil
D Tonight This Savage Rite

Answer: Option [D]
123 Which of the following Authors and Books is incorrectly matched?
A Megasthenes    :    Indica
B Vishakhadatta    :    Mudrarakshasa
C Kautilya    :    Arthashastra
D Nagarjuna    :    Dhruvaswamini

Answer: Option [D]

Jaishankar Prasad    :    Dhruvaswamini

124 The book “Shadow of a Princess” is a first-hand account of Princess Diana’s life. It is written by
A Byron Lord
B James Jeans
C Patric Jephson
D Clive Ponting

Answer: Option [C]
125 Who is the author of the book “The Zigzag Way”?
A Lisa Genova
B Jahnavi Barua
C Simran Sodhi
D Anita Desai

Answer: Option [D]
126 The writer of the book “An Enquiry into the Nature and Causes of Wealth of Nations”, is
A Robins
B Adam Smith
C David Ricardo
D Smt. John Robinson

Answer: Option [B]
127 Who was the author of ‘India of My Dreams’?
A M.K. Gandhi
B J.B. Kripalani
C Jawaharlal Nehru
D Gopal Krishna Gokhale

Answer: Option [A]
128 Who has written the famous play “Neel Darpan” depicting the atrocities of British indigo planters?
A Prem Chand
B Subramania Bharati
C Dinabandhu Mitra
D Bankim Chandra Chatterjee

Answer: Option [C]
129 Which one of the following literary works was not written by R.K. Narayan?
A Guide
B Malgudi Days
C Swami and his friends
D Gardner

Answer: Option [D]
130 Which is the Greek classic that Gandhi translated into Gujarati?
A Plato’s Republic
B Dialogues of Plato
C Aristotle’s Politics
D Aristotle’s Nicomachian Ethics

Answer: Option [A]