Current Affairs 2021 PDF

To crack any competitive exam like SSC, Railways, Insurance, UPSC, CLAT, Banking, State PSC Exams and other exams it is very important to answer all current affairs questions correctly. Gkseries Updates Current Affairs and Q&A packages in compiled and sorted topic wise to ensure easy accessibility of the information.

Buy Now

Books and Authors - General Knowledge Questions and Answers | Page-6

Questions
51 Karl Marx wrote
A Emma
B Das Capital
C Good Earth
D Asian Drama

Answer: Option [B]
52 In whose work do we find the character ‘Rusty’?
A R.K. Narayan
B R.K. Laxman
C Ruskin Bond
D Rabindranath Tagore

Answer: Option [C]
53 The author of the book ‘Cosmos’ is –
A Carl Sagan
B Issaq Asimov
C Arthur C. Clarke
D Michael Christian

Answer: Option [A]
54 ‘Na Khatam Honewali Kahani’ (The never ending story) is an autobiography of:
A Sonia Gandhi
B T.N. Seshan
C V. P. Singh
D Amitabh Bachchan

Answer: Option [C]
55 Which among the following is not a work of Rabindranath Tagore?
A Chitra
B Kapala Kundala
C Chithrangada
D The Court Dancer

Answer: Option [B]
56 Which from the following was authored by Mulk Raj Anand?
A Dark Room
B The Village
C My God Died Young
D A Stranger Called I

Answer: Option [B]
57 Who is the author of Harry Potter Book Series?
A J. K. Rowling
B Edward Klein
C Charles Dickens
D Nick Middleton

Answer: Option [A]
58 Who amongst the following is the author of the classic book “Life Divine”?
A Radha Krishnan
B Ravi Shankar
C Swami Vivekananda
D Aurobindo Ghosh

Answer: Option [D]
59 Who is the author of Ageless Body, Timeless Mind?
A Deepak Chopra
B Tony Kusher
C V.S. Naipaul
D Dom Moraes

Answer: Option [A]
60 Who is the author of the internationally acclaimed book, “The Mystery of Capital”?
A Salman Rushdie
B Masaaki Sato
C Hernando de Soto
D David Aaker

Answer: Option [C]

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2021

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test