World Geography - General Awareness Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 Where is Lake Superior, the largest freshwater lake in the world located?
A USA
B Brazil
C Canada
D Russia

Answer: Option [A]
2 What is the longest mountain range in the world above sea-level?
A Alps
B Himalayas
C Andes mountains
D Pyreness mountains

Answer: Option [C]
3 Where is “Ground Zero”?
A Greenwich
B New York
C Indira Point
D Shriharikota

Answer: Option [B]
4 The longest river is
A Nile
B Amazon
C Yangto kayong
D Mississippi-Missouri

Answer: Option [A]
5 Which from the following is a land-locked sea?
A North Sea
B Timor Sea
C Red Sea
D Aral Sea

Answer: Option [D]
6 Which country is known as the “Cockpit of Europe”?
A Belgium
B Luxembourg
C Switzerland
D Netherlands

Answer: Option [A]
7 Which from the following is the busiest Oceanic trade route?
A Cape route
B Panama canal
C Suez canal
D Malacca straits

Answer: Option [C]
8 Which is the shortest route from Moscow to San Francisco?
A Overland
B Via Canada
C Over the South Pole
D Over the North Pole

Answer: Option [D]
9 Which of the following is also known as ‘Eternal City’?
A London
B Rome
C Berlin
D Athens

Answer: Option [B]
10 The largest island in the world is Greenland. It is an integral part of
A Denmark
B Norway
C Canada
D North America

Answer: Option [A]

Chapters

Important EBooks for Competitive Exams

VIEW ALL

Random GK Questions

A Lymphocytes
B Monocytes
C Arithrocytus
D Blood platelets
Answer: Option [A]
A TISCO at Burnpur
B Durgapur Iron and Steel Plant
C TISCO at Jamshedpur
D None of the above
Answer: Option [C]
A Cotton
B Sugarcane
C Tea
D Jute
Answer: Option [D]
A Lala Lajpat Rai
B Bal Gangadhar Tilak
C Agarkara
D Aurodindo Ghosh
Answer: Option [D]
A pollination by air
B self-pollination
C pollination by rain
D pollination by insects
Answer: Option [A]
A Tropical Sub-humid Forests
B Tropical Humid Forests
C Tropical Rain Forest
D Tropical Dry Forest
Answer: Option [A]