Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

World Geography - General Awareness Multiple Choice Questions with Answers

Questions
1 Where is Lake Superior, the largest freshwater lake in the world located?
A USA
B Brazil
C Canada
D Russia

Answer: Option [A]
2 What is the longest mountain range in the world above sea-level?
A Alps
B Himalayas
C Andes mountains
D Pyreness mountains

Answer: Option [C]
Advertisement
3 Where is “Ground Zero”?
A Greenwich
B New York
C Indira Point
D Shriharikota

Answer: Option [B]
4 The longest river is
A Nile
B Amazon
C Yangto kayong
D Mississippi-Missouri

Answer: Option [A]
5 Which from the following is a land-locked sea?
A North Sea
B Timor Sea
C Red Sea
D Aral Sea

Answer: Option [D]
6 Which country is known as the “Cockpit of Europe”?
A Belgium
B Luxembourg
C Switzerland
D Netherlands

Answer: Option [A]
7 Which from the following is the busiest Oceanic trade route?
A Cape route
B Panama canal
C Suez canal
D Malacca straits

Answer: Option [C]
8 Which is the shortest route from Moscow to San Francisco?
A Overland
B Via Canada
C Over the South Pole
D Over the North Pole

Answer: Option [D]
9 Which of the following is also known as ‘Eternal City’?
A London
B Rome
C Berlin
D Athens

Answer: Option [B]
10 The largest island in the world is Greenland. It is an integral part of
A Denmark
B Norway
C Canada
D North America

Answer: Option [A]
Advertisement

Chapters

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test