Advertisements

Discoveries and Inventions - General Knowledge Multiple Choice Questions(MCQs) and Answers

Advertisements
(1) Who build the first modern motorcar?
[A] Daimler
[B] Karl Benz
[C] Henry Ford
[D] Henry Austin

Comment

Answer: Option [B]
(2) Bacteria was first discovered by
[A] Louis Pasteur
[B] Robert Koch
[C] Robert Hooke
[D] A. V. Leeuwenhoek

Comment

Answer: Option [D]
Advertisements
(3) Who invented penicillin?
[A] Dresser
[B] Louis Pasteur
[C] Edward Jenner
[D] Alexander Fleming

Comment

Answer: Option [D]
(4) Force of deflection was first discovered by
[A] Ferrel
[B] Koeppen
[C] Coriolis
[D] Thornthwaite

Comment

Answer: Option [A]
(5) Who invented ‘Helicopter’?
[A] Otis
[B] Breguet
[C] Cockrell
[D] Frank Whittle

Comment

Answer: Option [B]
(6) Who invented aeroplane?
[A] Christian Huygens
[B] Michael Faraday
[C] Orville Wright and Wilbur Wright
[D] Sir Frank Whittle

Comment

Answer: Option [C]
(7) Who is the founder of quantum theory of radiation?
[A] S. N. Bose
[B] Plank
[C] Bohr
[D] Einstein

Comment

Answer: Option [B]
(8) Who introduced the concept of “Stored Program”?
[A] John Von Neumann
[B] John Mauchly
[C] Charles Babbage
[D] Blaise Pascal

Comment

Answer: Option [A]
(9) The study of Drugs and their action is known as
[A] Pharmacy
[B] Paleontology
[C] Paleozoology
[D] Pharmacology

Comment

Answer: Option [D]
(10) Who is the inventor of the Web?
[A] Ted Nelson
[B] Mike Sendall
[C] Bill Gates
[D] Tim Berners-Lee

Comment

Answer: Option [D]