Advertisement

E-Marketing - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Advertisement
Questions
1. Modern marketing is _________
  • [A] price oriented
  • [B] consumer oriented
  • [C] product oriented
  • [D] profit oriented

Answer: Option [B]

2. A place for buying and selling activities is called _________
  • [A] market
  • [B] marketing
  • [C] market research
  • [D] market information

Answer: Option [A]

Advertisement
3. Mercatus means __________
  • [A] buying
  • [B] to trade
  • [C] to assemble
  • [D] to sell

Answer: Option [B]

4. The prime object of marketing is __________
  • [A] profit
  • [B] service
  • [C] sales
  • [D] consumer satisfaction

Answer: Option [D]

5. Marketing begins and ends with ________
  • [A] consumer
  • [B] transport
  • [C] price
  • [D] product

Answer: Option [A]

6. _________ is the most fundamental aspect for any merchandise transactions
  • [A] packing
  • [B] grading
  • [C] insurance
  • [D] financing

Answer: Option [D]

7. According to whom-"market includes both place and region in which buyers and sellers are in free competition with one another"
  • [A] pyle
  • [B] kotler
  • [C] drucker
  • [D] clark and clark

Answer: Option [A]

8. _________ are networks that connect people within a company to each other and to the company network.
  • [A] internets
  • [B] extranets
  • [C] bit streams
  • [D] WWW

Answer: Option [B]

9. The exchange value of a good/service in terms of money is _________
  • [A] price
  • [B] product
  • [C] buying
  • [D] selling

Answer: Option [A]

10. The words used to convey the advertisement idea is _________
  • [A] advertisement
  • [B] advertisement research
  • [C] advertisement copy
  • [D] advertisement budget

Answer: Option [C]

11. Brand loyalty refers to product __________
  • [A] identification
  • [B] recognition
  • [C] preference
  • [D] insistence

Answer: Option [D]

12. Sales management deals with _________
  • [A] sales
  • [B] product
  • [C] profit
  • [D] market

Answer: Option [D]

Advertisement
Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group