Advertisement

English Language - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Advertisement
Questions
1. The first thing to realise is that language is primarily spoken and not _______
  • [A] written
  • [B] drawn
  • [C] Sketch
  • [D] Thought

Answer: Option [A]

2. Language is _______, not Static.
  • [A] primary
  • [B] evolutionary
  • [C] tertiary
  • [D] secondary

Answer: Option [B]

Advertisement
3. _______ is a system that contains sounds and alphabets.
  • [A] Linguistics
  • [B] Speech
  • [C] Language
  • [D] None of the above

Answer: Option [C]

4. Which animal sounds bow-wow?
  • [A] cow
  • [B] goat
  • [C] dog
  • [A] all of the above

Answer: Option [C]

5. The Latin word for Pebble is __________
  • [A] Calculus
  • [B] Calculate
  • [C] Calculator
  • [D] None of the above

Answer: Option [A]

6. _______ language was spoken about 3000-3500 years B.C
  • [A] Indo Germanic
  • [B] Indo European
  • [C] Danish
  • [D] None of the above

Answer: Option [B]

7. The gradation process presents the change in the vowel sound of the __________.
  • [A] Adjective
  • [B] Pronoun
  • [C] Verb
  • [D] Noun

Answer: Option [C]

8. _______ of the English language distinguish three main stages in its developement.
  • [A] Historians
  • [B] Europeans
  • [C] Europeans
  • [D] Foreigners

Answer: Option [A]

9. The Norman Invasion Conquest was in the year _______
  • [A] 1066
  • [B] 1088
  • [C] 1089
  • [D] 1100

Answer: Option [A]

10. Give the past tense for the word :Drive
  • [A] Drove
  • [B] Driven
  • [C] Drive
  • [D] Derive

Answer: Option [A]

11. The Anglo-Saxon verb erian means ___________.
  • [A] Plough
  • [B] Pluck
  • [C] Produce
  • [D] Roll

Answer: Option [A]

12. Anglo-Saxon is otherwise called as _______
  • [A] New English
  • [B] British English
  • [C] Old English
  • [D] Middle English

Answer: Option [C]

Advertisement
Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group