English Language - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries
Questions
49. Alliteration means repetition of ___________.
- [A] Vowel
- [B] Consonants
- [C] Sound
- [D] Word
Answer: Option [C]
50. The phrase, Feather one's nest means ___________ .
- [A] Disturb
- [B] Decorate
- [C] Make Comfortable
- [D] Demolish
Answer: Option [C]
⭐ Make GKSeries Your Preferred Source on Google
Add GKSeries as Preferred Source
51. Give the meaning for the word "Prodigal"
- [A] Bad
- [B] Renowned
- [C] Repent
- [D] None of the above
Answer: Option [A]
52. The Technical Term for words adopted from foreign words is called _______
- [A] Borrow words
- [B] Loan words
- [C] Drivations
- [D] Grabbed words
Answer: Option [B]
53. Romans invaded Britain in __________ BC.
- [A] 52
- [B] 63
- [C] 55
- [D] 60
Answer: Option [C]
54. The great influx of the Latin happened at the time of __________.
- [A] Renaissance
- [B] Reformation
- [C] Great Fire
- [D] None of the above
Answer: Option [A]
55. ___________ words like Radius, vacuum are unaltered for academic purpose.
- [A] Greek
- [B] German
- [C] Latin
- [D] None of the above
Answer: Option [C]
56. Ms. Serjeanston introduced more __________ words during 19th century.
- [A] French
- [B] Latin
- [C] Greek
- [D] Roman
Answer: Option [A]
57. Wyatt and Surrey introduced ___________.
- [A] Lyric
- [B] Elegy
- [C] Sonnet
- [D] Ode
Answer: Option [C]
58. The term, 'Junk' means _____________.
- [A] Good
- [B] Mass
- [C] Rubbish
- [D] None of the above
Answer: Option [C]
59. Identify the pschological term: ___________
- [A] Bogus
- [B] Blitzkreig
- [C] Gestalt
- [D] Ajar
Answer: Option [C]
60. England has a good terms with Spain for ___________.
- [A] Trade
- [B] Politics
- [C] Slave
- [D] None of the above
Answer: Option [A]