English Language - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries
Questions
13. Which of the following is a dialect?
- [A] Wessex
- [B] Iranian
- [C] Northumberland
- [D] None of the above
Answer: Option [A]
14. Give the Meaning for the Word Knave:
- [A] Girl
- [B] soldier
- [C] Boy
- [D] King
Answer: Option [C]
⭐ Make GKSeries Your Preferred Source on Google
Add GKSeries as Preferred Source
15. The Anglo-Saxon word gydig was derived by mutation from the word
- [A] Good
- [B] Great
- [C] Giddy
- [D] God
Answer: Option [D]
16. The Canterbury Tales was written by ________
- [A] Spencer
- [B] Chaucer
- [C] Marlowe
- [D] Lyly
Answer: Option [B]
17. __________ began to enter England towards the end of fourteenth century.
- [A] Indo-French
- [B] Europeans
- [C] Parisian French
- [D] Dutch
Answer: Option [C]
18 Renaissance reached England about the year ___________.
- [A] 1300
- [B] 1400
- [C] 1500
- [D] 1700
Answer: Option [C]
19. A greater degree of uniformity was achieved in ______ Period.
- [A] Middle English
- [B] Modern English
- [C] Old English
- [D] Recent English
Answer: Option [A]
20. _______ changes develop slowly and unevenly.
- [A] Phonemes
- [B] Articular
- [C] Linguistic
- [D] None of the above
Answer: Option [C]
21. Puritanism was felt for the first time in England in ___________
- [A] 1567
- [B] 1522
- [C] 1530
- [D] 1545
Answer: Option [A]
22. Under the Manorial system the centre of a 'district' was the Manor house or _______
- [A] Hotel
- [B] House
- [C] Villa
- [D] Bungalow
Answer: Option [C]
23. Which of the following is the chief outcome of Reformation?
- [A] Priniting
- [B] Bible Translation
- [C] Architecture
- [D] None of the above
Answer: Option [B]
24. Shakespeare has used nearly _______ words in his writings.
- [A] 3000
- [B] 80000
- [C] 16500
- [D] 20000
Answer: Option [D]