English Language - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries
Questions
1. The first thing to realise is that language is primarily spoken and not _______
- [A] written
- [B] drawn
- [C] Sketch
- [D] Thought
Answer: Option [A]
2. Language is _______, not Static.
- [A] primary
- [B] evolutionary
- [C] tertiary
- [D] secondary
Answer: Option [B]
⭐ Make GKSeries Your Preferred Source on Google
Add GKSeries as Preferred Source
3. _______ is a system that contains sounds and alphabets.
- [A] Linguistics
- [B] Speech
- [C] Language
- [D] None of the above
Answer: Option [C]
4. Which animal sounds bow-wow?
- [A] cow
- [B] goat
- [C] dog
- [A] all of the above
Answer: Option [C]
5. The Latin word for Pebble is __________
- [A] Calculus
- [B] Calculate
- [C] Calculator
- [D] None of the above
Answer: Option [A]
6. _______ language was spoken about 3000-3500 years B.C
- [A] Indo Germanic
- [B] Indo European
- [C] Danish
- [D] None of the above
Answer: Option [B]
7. The gradation process presents the change in the vowel sound of the __________.
- [A] Adjective
- [B] Pronoun
- [C] Verb
- [D] Noun
Answer: Option [C]
8. _______ of the English language distinguish three main stages in its developement.
- [A] Historians
- [B] Europeans
- [C] Europeans
- [D] Foreigners
Answer: Option [A]
9. The Norman Invasion Conquest was in the year _______
- [A] 1066
- [B] 1088
- [C] 1089
- [D] 1100
Answer: Option [A]
10. Give the past tense for the word :Drive
- [A] Drove
- [B] Driven
- [C] Drive
- [D] Derive
Answer: Option [A]
11. The Anglo-Saxon verb erian means ___________.
- [A] Plough
- [B] Pluck
- [C] Produce
- [D] Roll
Answer: Option [A]
12. Anglo-Saxon is otherwise called as _______
- [A] New English
- [B] British English
- [C] Old English
- [D] Middle English
Answer: Option [C]