JOIN ADRE 2.0 Telegram Group

Books and Authors - General Knowledge Questions and Answers | Page-4

Questions
31 Who is the author of the book Long Walk to Freedom?
A Nelson Mandela
B Aung Sang Su Kyi
C Mao Tse Tung
D Louis Fischer

Answer: Option [A]
32 With which of the following books is Hobbes associated?
A Rebuplic
B Leviathan
C Social Contract
D Lectures on Jurisprudence

Answer: Option [B]
Advertisement
APSC CCE PRELIMS Mock Test - 1 Start Test
APSC CCE PRELIMS Mock Test - 2 Start Test

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

33 Who is the author of Gandhiji’s favourite Bhajan ‘Vaishnavajana to tene kahiye’?
A Narsi Mehta
B Shymal Bhatt
C Purandar Das
D Sant Gyaneshwar

Answer: Option [A]
34 Who is the author of “A River Sutra”?
A Vikram Seth
B Gita Mehta
C V.S. Naipaul
D Nirad C. Choudhury

Answer: Option [B]
35 Who is the author of the novel ‘DEVDAS’?
A Munshi Premchand
B Rabindranath Tagore
C Bankim Chandra Chattopadhyay
D Sarat Chandra Chattopadhyay

Answer: Option [D]
36 Who wrote the recent best-selling book The Road Ahead?
A Bill Gates
B T.N. Seshan
C I.K. Gujral
D Bill Clinton

Answer: Option [A]
37 Which of the following books is authored by V.S. Naipaul?
A Tender Hooks
B Witness the Night
C A House for Mr. Biswas
D The Rediscovery of India

Answer: Option [C]
38 Which of the following books has been written by Atiq Rahimi?
A Witness the Night
B The Red Devil
C This Saving Rite
D Earth and Ashes

Answer: Option [D]
39 Who is the author of the book “Worshipping False Gods”?
A Vikram Seth
B Salman Rushdie
C Arun Shourie
D Arundhati Roy

Answer: Option [C]
40 Who is the author of the book “The Clash of Civilization”?
A A.L. Basham
B Alvin Tofflier
C Arnold Toynbee
D Samuel P. Huntington

Answer: Option [D]

APSC PRELIMS FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Government Schemes Mock Test Start Test!
Political Science Mock Test – 42 Start Test
History Test – 190 Start Test
Quantitative Aptitude Test Start Test!
Data Interpretation - Mock Test Start Test!
General Awareness - Mock Test Start Test!
Reasoning Ability - Mock Test Start Test!
apsc cce prelims 2024 test series