Join our Telegram Channel

Sports Multiple Choice Questions(MCQs) and Answers | Page-5

Questions
41 What is width of goal post in the game of football?
A 20 feet
B 22 feet
C 24 feet
D 26 feet

Answer: Option [C]
42 Who is the goal-keeper who played in five Football World Cup tournaments?
A Gerd Muller
B Antonio Carbajal
C Bryan Robson
D Lothar Matthaeus

Answer: Option [B]
Advertisement
GkSeries apsc prelims 2023 test series
43 What is the distance between the popping crease and the stumps on a cricket pitch?
A 2 ½ feet
B 3 feet
C 3 ½ feet
D 4 feet

Answer: Option [D]
44 Jahangir Khan is famous in which sport?
A Squash
B Boxing
C Cricket
D Hockey

Answer: Option [A]
45 Which of the following terms is not associated with Football?
A Free Kick
B Off Side
C Penalty Kick
D Penalty Stroke

Answer: Option [D]
46 Who received the Wisden Award for the ‘Indian Cricketer of the 20th Century’?
A Kapil Dev
B Anil Kumble
C Sunil Gavaskar
D Sachin Tendulkar

Answer: Option [A]
47 Which cricketer holds the record for scoring highest number of runs in a test match innings?
A Brian Lara
B Sunil Gavaskar
C Gary Sobers
D Vivian Richards

Answer: Option [A]
48 Indira Gandhi Cup is associated with
A Cricket
B Football
C Boxing
D Basketball

Answer: Option [C]
49 Serena Williams is one of the top ranked sportswomen of
A Chess
B Tennis
C Shooting
D Badminton

Answer: Option [B]
50 Which is the first of the four Grand slam tennis tournaments to be held each year?
A U.S. Open
B Wimbledon
C French Open
D Australian open

Answer: Option [D]

Read more questions on Sports

Advertisement
GkSeries Android App

Today's Top Current Affairs

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test