Join our Telegram Channel

Discrete Mathematics - Questions & Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
49. Hamilton cycle is a cycle that contains every ________ of G.
  • [A] path
  • [B] cycle
  • [C] vertex
  • [D] edge

Answer: Option [C]

50. A set containing no element is called ____________.
  • [A] null set
  • [B] finite set
  • [C] infinite set
  • [D] equal set

Answer: Option [A]

Advertisement
51. The number of Indians in the world is _________.
  • [A] finite set
  • [B] universal set
  • [C] infinite set
  • [D] equal set

Answer: Option [A]

52. There are only five distinct Hasse diagrams for partially ordered sets that contain ________
  • [A] 2
  • [B] 3
  • [C] 4
  • [D] 6

Answer: Option [B]

53. The production S tends to aB is of the type ________ grammar.
  • [A] 0
  • [B] 1
  • [C] 2
  • [D] all the above

Answer: Option [D]

54. A regular grammar contain rules of the form is ________.
  • [A] A tends to AB
  • [B] AB tends to a
  • [C] A tends to aB
  • [D] AB tends to CD

Answer: Option [C]

55. Edges intersect only at their ends are called ________.
  • [A] planar
  • [B] loop
  • [C] link
  • [D] non plannar

Answer: Option [A]

56. An edge with identical ends is called _________.
  • [A] complete graph
  • [B] bipartite graph
  • [C] loops
  • [D] link

Answer: Option [C]

57. An edge with same ends is called ___________.
  • [A] complete graph
  • [B] bipartite graph
  • [C] loops
  • [D] link

Answer: Option [D]

58. If two edges have same vertices as its terminal vertices those edges are called ____.
  • [A] parallel
  • [B] adjacent
  • [C] incident
  • [D] distinct

Answer: Option [A]

59. The graph defined by the vertices and edges of a __________ is bipartite.
  • [A] square
  • [B] cube
  • [C] single
  • [D] both square and cube

Answer: Option [B]

60. If the edges of a walk W are distinct then W is called _________.
  • [A] path
  • [B] trial
  • [C] walk
  • [D] tour

Answer: Option [D]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test