Join our Telegram Channel

8000+ STATIC GK MCQs for SSC/ Railway/ PSC
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
Get 22 nos. GK EBooks | Combo Pack
Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook

Rio Olympics 2016 - General Knowledge Questions and Answers

Questions
1 What is the name of the mascot of Rio olympics 2016 ?

Answer: Vinicius
2 The total number of sports in Rio olympics 2016 is :

Answer: 28
Advertisement
3 The total number of nations participating in Rio olympics is :

Answer: 206
4 Which sport is included in 2016 olympics after 112 years ?

Answer: Golf
5 Who is the youngest competitor ?

Answer: Athlete Gaurika Singh of Nepal is the youngest competitor in 2016 olympics.
6 Who is the oldest participant in Rio ?

Answer: Gymnast Oksana Chusovitina.
7 In which stadium opening ceremony of summer olympics took place ?

Answer: Opening ceremony of summer olympics 2016 took place on 5th August 2016 in the MaracanĂ£ Stadium, Rio de Janeiro.
8 'REFUGEE OLYMPIC TEAM' competing under which flag ?

Answer: Under olympic flag.
9 Who is the flag bearer for India in Rio olympics 2016 ?

Answer: Abhinav Bindra
10 Who became the first Indian to qualify for the apparatus finals of artistic Gymnastics at the Rio 2016 Olympics ?

Answer: Dipa Karmakar
Advertisement

Chapters

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test