Join our Telegram Channel

Biopharmaceuticals - Questions and Answers for Competitive Exams | GkSeries

Questions
13. The virus used as vector in gene therapy include _______.
  • [A] oncoretrovirus
  • [B] adenovirus
  • [C] herpes virus.
  • [D] all the above

Answer: Option [D]

14. Which of the following viral vectors are most often used in clinical gene therapy trials?
  • [A] Lentiviral vectors.
  • [B] Adenoviral vectors.
  • [C] Vaccinia vectors.
  • [D] Adeno-associated viral vectors.

Answer: Option [B]

Advertisement
15. Which of the following can carry a large amount foreign DNA with them?
  • [A] Retrovirus
  • [B] Adenovirus
  • [C] Adeno-associated virus.
  • [D] Herpes simplex virus.

Answer: Option [B]

16. The anti sense therapy is used to target _______.
  • [A] RNA
  • [B] carbohydrate
  • [C] protein
  • [D] lipids

Answer: Option [C]

17. The anti sense oligonucleotide is used in the treatment of _______.
  • [A] typhoid
  • [B] malaria
  • [C] tuberculosis
  • [D] cancer

Answer: Option [D]

18. How many phases of clinical trials exist to approve a drug?
  • [A] 1
  • [B] 2
  • [C] 4
  • [D] 3

Answer: Option [C]

19. The anti cancer agent include _______.
  • [A] taxol
  • [B] docetaxel
  • [C] camptothecin
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

20. The snake venom provide rich source of active molecule that address the _______.
  • [A] ion channel.
  • [B] receptor with high affinity
  • [C] selectivity.
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

21. If an agonist can produce maximal effects and has high efficacy its called
  • [A] Partial agonist
  • [B] Antagonist
  • [C] Agonist-antagonist
  • [D] Full agonist

Answer: Option [D]

22. The commonly used assay system include _______.
  • [A] C.elegans.
  • [B] mouse
  • [C] D.melangaster.
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

23. The key ingredients in the docking include _______.
  • [A] representation of the system.
  • [B] conformational space search.
  • [C] ranking of potential solution.
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

24. The protein molecular modeling by computers is used to study _______.
  • [A] homology
  • [B] threading
  • [C] ab initio prediction
  • [D] all the above.

Answer: Option [D]

Advertisement

Miscellaneous GK Questions

Today's Top Current Affairs

current affairs 2022 pdf plan

Current Affairs MCQs

State-wise Current Affairs

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test